DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Vadászgéppel repkedett Valtteri Bottas

Még egy Formula-1-es pilóta mércéjével is extrém, amire Valtteri Bottas vállalkozott: a Finn Légierő egyik bemutatóján szállt a felhők közé, közben pedig telefonjával videózott.

 Szó szerint „Repülő Finn” lett Valtteri Bottasból, a Formula-1-nek számos kiváló pilótát adó Finnország jelenlegi legeredményesebb versenyzőjéből. A háromszoros futamgyőztes a Francia Nagydíj előtti hétvégén Tikkakoski repülőterén járt, ahol a Finn Légierő fennállásának 100. évfordulóját ünneplő légibemutatón vett részt.



Bottas egy instruktor mögött egy sugárhajtású vadászgép ülésébe ült, miközben a pilóta a légiparádé műrepülő-mutatványait hajtotta végre. Bottas, miközben az F1-nél jóval nagyobb G-erők hatottak rá, telefonjával dokumentálta a történteket, melyet aztán közösségi oldalára töltött fel. Az eseményen Bottas mellett egy másik finn versenyző, a mindössze 17 éves ralis, Kalle Rovanpera is levegőbe emelkedett.

„Micsoda nap! Köszönöm, Ilmavoimat (Finn Légierő) ezért a különleges élményért! Élveztem minden pillanatát” – írta Bottas Instagramjára, nem szalasztva el a lehetőséget, hogy ellője a #FlyingFinn hashtaget.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: