Hamilton szerint még mindig kőkori társadalomban élünk
Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 15. szerda
Bulvár

Hamilton szerint még mindig kőkori társadalomban élünk

Lewis Hamilton szerint számos problémát vet fel az a lista, amelyet a 100 leggazdagabb sportolóról tett közzé a napokban a Forbes magazin. A lista 12. helyezettje szerint továbbra is hátrányos megkülönböztetés éri a nőket és a színesbőrűeket.

A Forbes a napokban közzétett egy listát, amely alapján a bokszoló Floyd Mayweather kereste a legtöbb pénzt az elmúlt egy év során. A listára három F1-es versenyző fért fel, közülük a négyszeres világbajnok, jelenleg is vb-címvédő Lewis Hamilton végzett a legelőkelőbb helyen - igaz, a top 10-be ő sem fért be, tizenkettedik lett.

Hamilton tehát annak ellenére, hogy nincs ott a top 10-ben, mégis úgy érzi, kifejezetten aggályos ez a lista. Erről még a csütörtöki sajtónapon beszélt a Kanadai Nagydíj hétvégéjének megkezdésekor.

„Nem tudom, a Formula-1-ben mi a helyzet a fizetések arányosságával, de ez (a lista) is jól mutatja, mennyire le van maradva a világ. Nem látom okát, miért kellene egy nőnek kevesebb pénzt kapnia egy férfinél” - fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy az előbb említett listán egyetlen női sportoló sincs. 

00118007_298

A Mercedes versenyzője barátját, Serena Williamst citálta példaként. „Serena minden idők három legjobb sportolójának egyike, nagyon sokakat, sőt, gyakorlatilag mindenkit megelőz ezen a listán. Szóval nagy kérdés, hogy ez miért van. A világot nők irányítják, és őszintén nem értem ezt. Ez is csak azt mutatja, hogy a társadalom még mindig a kőkorszakban él, ennek pedig változnia kell. Hogy mikor fog ez változni? Nem tudom.”

Hamilton szerint Williamsnek nem csak nőként nehéz a helyzete. „Serena többször beszélt már erről, mennyire nehéz helyzetben van. Ha összehasonlítjuk például Marija Sarapovával, illetve nem is csak vele, hanem a hozzá hasonlóan fehér ellenfelekkel, hiába jobb náluk, mégis kevesebb pénzt tud ezzel keresni. Úgy, hogy jobbak az eredményei. Ez a társadalomban a jelenlegi csatatér. Időbe telik még, mire ez megváltozik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?