DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hamilton a legjobban fizetett autóversenyző

De az összes sportolót tekintve ő sem fér be a legjobb tízbe, sőt, csak Sebastian Vettel és Fernando Alonso tudott felkerülni a százas listára.

A Forbes közzétette a 2017-es bevételek alapján összeállított listát a legjobban kereső sportolókról és az autóversenyzőket tekintve nincs túl nagy meglepetés: továbra is Lewis Hamilton a legjobban fizetett. Ő is rontott azonban tavalyhoz képest, a 10. helyről a 12. helyre csúszott vissza, a Forbes számításai szerint 51 millió dollárt keresett az előző naptári évben.

hamiltonbulvár



Az autóversenyzők között Sebastian Vettel a második, ő a lista 18. helyét foglalja el 42,3 millió dollárral, de a Forbes hozzáteszi, hogy a "sportolói keresete" nagyjából ugyanannyi volt, mint Hamiltoné, a világbajnok pályán kívüli tevékenységből szedett még össze további kilenc milliót - gazdaságilag visszaüt Vettel csendesebb életstílusa...

Érdekesség, hogy kettejükön felül egyedül Fernando Alonso fért még fel a százas listára, ő a 39. helyet foglalhatja el 33 millió dollárral és itt vége is a motorsportos vonatkozásnak, senki más nem fér be a legjobbak, leggazdagabbak közé. A listát egyébként Floyd Mayweather vezeti 285 millióval, a legjobb háromban Lionel Messi és Cristiano Ronaldo van még ott, majd Conor McGregor és Neymar egészíti ki az első öt sorrendjét.

Hamilton egyébként nem csak a legjobban kereső autóversenyző, de egyben a legjobban kereső brit sportoló is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: