DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Keke Rosberg nem akart bemutatózni Monacóban

A sportág 1982-es világbajnokát nagyon nehezen vették rá arra, hogy újra beleüljön 36 évvel ezelőtti versenyautójába, a Williams FW07-be, de a fia, Nico meggyőzte végül.

Ritka látványosság volt csütörtökön, amikor a két Rosberg – az apa, Keke és a fiú, Nico – bemutatót tartott Monacóban. A 2016-os német világbajnok később elismerte, bizony abszolút nem volt egyszerű dolog rávenni az apját – aki 1982-ben szintén vb-címet nyert a Formula-1-ben –, hogy ismét versenyautóba üljön, és részt vegyen vele egy közös bemutatón. Aztán valahogy sikerült rávennie Keke Rosberget, aki ráadásul egy olyan felújított Williams FW07-esbe ülhetett bele újra, amellyel 36 évvel ezelőtt megnyerte a világbajnoki címét, míg fia, Nico a Mercedes W07-es autójával tette meg a saját köreit.

Rosbergék-Monaco-dppi



„Annak idején úgy döntött, hogy elkerüli a Formula-1 és a sajtó világát, és mindazt, ami ezzel jár. Nos, ha újra autóba ül valaki, az ezt nem kerülheti el. Nem volt egyszerű rábeszélni, igencsak át kellett gondolnom a stratégiámat, de végül is most már boldog, hogy belement. Nagyon élveztük mindketten” – árulta el Nico Rosberg.

2016 világbajnoka annyit hozzátett, mindenképpen szerették volna emlékezetessé tenni ezt a kétkörös bemutatót, nemcsak a nézők, hanem a maguk részére is. Nem titkolta, hogy a második körben bizony aggódott az apja kanyarsebessége miatt, mert az első körben sokkal óvatosabban és lassabban vezetett.

„Elkezdtem aggódni egy kicsit, mert nagyon gyorsan vette a kanyarokat, magamban azt mondogattam, apa, kérlek, csak vedd be egyszerűen őket, és utána, ha vége a bemutatónak, minden rendben lesz” – elevenítette fel az ifjabbik Rosberg, aki bevallotta, amikor beszállt a Mercedesbe, úgy érezte magát, mintha hazatért volna. „Ilyenkor öt másodpercig talán eszembe jut, hogy ez milyen jó érzés, de aztán eltelik egy perc, és rájövök, nagyon jól van ez így, ahogy alakult.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: