DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Hamilton: Ha nincs nő, nincs Monacói Nagydíj

Az F1 hétvégi, Monacóba tett látogatásával ismét előkerült a rajtrácslányok korábban nagy vitákat kiváltó témája. Lewis Hamilton el sem tudja képzelni az ikonikus versenyt nők nélkül.

Néhány hónapja robbant az autósport egészén végighullámzó hírbomba, mely szerint az új F1-tulajdonos Liberty Media úgy határozott, hogy egy csapásra száműzi a rajtrácslányokat a száguldó cirkusz versenyeiről. A döntés természetesen szakmán belül és szakmán kívül is olyan jelentős visszhangot generált, amelyre talán még az amerikai tulajdonosok sem voltak felkészülve. Két nagydíjhelyszín, Monaco és Oroszország egyenesen odáig ment, hogy önkényesen kezdte szervezgetni a lányok ilyen-olyan módon való visszacsempészését a versenyekre.

Mivel hétvégén rajtol az ikonikus városi futam, ezért a díszletként dolgozó hölgyek témája is újra aktuálissá vált. Azt még nem tudjuk pontosan, a hercegség hogyan képzelte el a lányok visszahozását, ám az kiderült, hogy Lewis Hamilton számára Monacói Nagydíj nem is létezik nélkülük.

monaco-gridgirls-2016

A hercegség valahogy idén is helyszínre viszi a kerek idomokat


„Szerintem a világon nincs szebb a nőknél. Amikor a rajtrácsra kigurulva gyönyörű nők várnak ránk, az a Monacói Nagydíj. Csodálatos dolog. Azt viszont nem támogatom, hogy kényelmetlen helyzetbe kerüljenek – ha így érzik magukat, akkor nem kellene ezt csinálniuk. Szerintem a monacói egy kifejezetten elegáns nagydíj, a nők véleményét azonban nem tudom erről, mivel sosem beszéltem velük a témáról” – nyilatkozta a mai sajtótájékoztatón a Mercedes pilótája.

A témáról Sebastian Vettelnek is határozott véleménye van, ő egyszerűen indokolatlannak tartja a lányok száműzését. „Szerintem felfújták ezt a kérdést. Kétlem, hogy korábban bármelyik rajtrácslány is kényszerből vállalta volna a munkát. Én úgy látom, hogy élvezték, amit csináltak. Egyet kell értenem Lewisszal: szeretem a nőket, gyönyörűnek tartom őket. Ha férfiakról lenne szó, akkor nem érdekelne a dolog. Nincs semmim ellenük, csak úgy nem érdekelne annyira. A lényeg mindenesetre az, hogy túl nagy a felhajtás a téma körül. Szerintem bármelyik lányt is kérdeznénk meg egy vasárnap délután arról, hogy örömmel csinálja-e a munkáját, a válasz igen lenne. Sokat elárul a korunkról, hogy a semmiből kerekedik nagy felhajtás” – fejtegette a ferraris. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: