DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Vak férfi F1-es álmát váltották valóra

A látássérült rajongó nem is sejtette, micsoda meglepetést tartogat számára a Formula-1: az életre szóló ajándékban Baumgartner Zsoltnak és a kétülésesnek volt főszerepe.

A formula1.com videóban mutatta be Charaf-Eddin Ait-Tales megindító történetét. A férfi egész életében F1-es rajongó volt, azóta is rendületlenül, hogy közel két évtizede elveszítette látását.

„Akkor kezdtem meg teljesen megvakulni, mikor 20 éves voltam. De ilyenkor te magad sem akarod elhinni, ami történik, tudod? Azelőtt nagyon nagy Formula-1-rajongó voltam, amikor pedig elkezdtem megvakulni, azt mondtam: rendben, ott kell lenned, ahol lenni szeretsz” – kezdte bemutatkozását Charaf-Eddin a videóban.



„Amikor Formula-1-et nézek, teljesen elfelejtem, hogy nem látok, mert a kanyarokat már mind kívülről ismertem előtte, mintha csak előttem lennének. A Formula-1 a világom, az én világom. Ha az ember hallgat, sok mindent meghall. Még te is! A szemeid hazudnak neked.”

Elmesélte azt is, hogyan merített erőt Michael Schumacher súlyos, 1999-es balesetéből. „Michael volt az idolom. Amikor történt a balesete Silverstone-ban, és eltört a lába, akkoriban kezdtem el én is megvakulni. Akkor láttam, hogy mennyivel erősebben tért vissza. Miért ne lehetne ugyanúgy küzdeni, akkor is, ha vak vagy?”

„Fizioterapeuta vagyok, de csütörtökön, ebéd után bezárom az üzletet, amikor Formula-1-es hétvége van, hogy megnézhessem a sajtótájékoztatót. Azután pedig mindent követek a Twitteren, és egészen hétfő délutánig szabadságon vagyok” – beszélt rajongása mértékéről.

Miután elmesélte történetét, a vak férfitól megkérdezték, hallott-e az F1-es kétüléses autóról. Mikor igennel válaszolt, a riporter szembesítette vele: 30 perc múlva őt is körbeviszik vele a barcelonai pályán. Charaf-Eddin másodpercekig nem találta a szavakat. Az érzelmek akkor is eluralkodtak rajta, és könnyek öntötték el arcát, mikor élete nagy élményén átesve kiszállt Baumgartner Zsolt mögül a kétülésesből.

A teljes videó a Formula-1 hivatalos oldalán található, ezen a linken tekinthető meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: