Steward
Héjas Szilárd
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. március 20. szerda
Bulvár

Ecclestone 1,3 milliárdot adott Senna versenyautójáért

Az F1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone közel 4,2 millió eurót fizetett ki azért a McLarenért, amellyel a legendás Ayrton Senna megnyerte az 1993-as Monacói Nagydíjat.

A brazil pilóta a hatodik sikerét aratta az MP4/8-6-tal Monte-Carlo utcáin, a pénteki aukción az eredeti motorral és sebességváltóval együtt lehetett megvenni a kocsit. A legbőkezűbb ajánlatot Ecclestone tette, 4 197 500 eurót fizetett ki az F1-történelem egy darabjáért. Egyébként ez az egyik legmagasabb ár, amit egy modernkori versenyautóért kifizettek, habár egy novemberi árverésen a német Michael Schumacher 2001-es világbajnok Ferrarija 7,5 millió dollárért, azaz nagyjából 2 milliárd forintért kelt el.

Ecclestone-nak hatalmas Formula-1-es autókollekciója van, gyűjti a történelmi darabokat. Sok Brabhamet megtartott, és előszeretettel vásárolt be más aukciókon is. A Senna-korszak McLareneiból egyébként kevés hagyta el a wokingiak bázisát, kivéve azok, amelyeket a Hondának adtak, így még nagyobb értékkel bír az, amelyik felbukkan egy aukción.

Az 1993-as autónak plusz vonzerőt kölcsönöz, hogy Ford-motor található benne, ami sokkal praktikusabb, mintha a Hondáéval lenne felszerelve, aminek a beindításához gyári segítség kell. A pénteken elkelt kocsit több mint egy évtizede adta el a McLaren a versenyző és gyűjtő Aaron Hsunak, akié azóta is volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?