DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Ecclestone 1,3 milliárdot adott Senna versenyautójáért

Az F1 korábbi vezére, Bernie Ecclestone közel 4,2 millió eurót fizetett ki azért a McLarenért, amellyel a legendás Ayrton Senna megnyerte az 1993-as Monacói Nagydíjat.

A brazil pilóta a hatodik sikerét aratta az MP4/8-6-tal Monte-Carlo utcáin, a pénteki aukción az eredeti motorral és sebességváltóval együtt lehetett megvenni a kocsit. A legbőkezűbb ajánlatot Ecclestone tette, 4 197 500 eurót fizetett ki az F1-történelem egy darabjáért. Egyébként ez az egyik legmagasabb ár, amit egy modernkori versenyautóért kifizettek, habár egy novemberi árverésen a német Michael Schumacher 2001-es világbajnok Ferrarija 7,5 millió dollárért, azaz nagyjából 2 milliárd forintért kelt el.



Ecclestone-nak hatalmas Formula-1-es autókollekciója van, gyűjti a történelmi darabokat. Sok Brabhamet megtartott, és előszeretettel vásárolt be más aukciókon is. A Senna-korszak McLareneiból egyébként kevés hagyta el a wokingiak bázisát, kivéve azok, amelyeket a Hondának adtak, így még nagyobb értékkel bír az, amelyik felbukkan egy aukción.

Az 1993-as autónak plusz vonzerőt kölcsönöz, hogy Ford-motor található benne, ami sokkal praktikusabb, mintha a Hondáéval lenne felszerelve, aminek a beindításához gyári segítség kell. A pénteken elkelt kocsit több mint egy évtizede adta el a McLaren a versenyző és gyűjtő Aaron Hsunak, akié azóta is volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: