DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Zavarták a rajongók Alonsót Spában

Általában pozitívumként emlegetik, hogy a WEC paddockja sokkal nyíltabb, mint a Formula-1-é: Fernando Alonso azonban múlt hétvégén a hátulütőket tapasztalta meg, minden alkalommal rajongók tömege üldözte.

A Formula-1 paddockjába az ott dolgozók és média mellett csak a különleges vendégek tehetik be a lábukat, míg a WEC a rajongókat is beengedi ide versenyein. Fernando Alonso, aki hétvégén a Spanyol Nagydíjon versenyez, múlt héten pedig a spái 6 órás futamon járt – és nyert debütáló versenyén a Toyotával – összehasonlította a két bajnokság légkörét, és talán meglepő, hogy a távolságtartó F1 mellett tette le voksát.

„Ahányszor kimentem a mosdóba, érdekes volt, hogy 40-50 másik ember jött utánam, mindenkinek épp akkor kellett eresztenie” – mondta a crash.net-nek. „Azt hiszem, jobban tetszik a rendszer az F1-ben. Jobban felügyelet alatt áll, nem kaphat akárki paddockbelépőt.”



„A WEC-ben szombatig szabad a belépés a paddockba. Egy kicsit már sok volt, időnként kissé stresszes. Úgy gondolom, itt egészen jól kézben tartják. Ha az F1-es paddockba is szabad lenne a belépés, mozdulni sem tudnánk, és ennél is jobban bujkálnunk kellene. Elzárkóznánk a motorhome-unkba, mert annyi ember közt nem tudjuk a szokásos teendőinket végezni. Talán nem ebbe az irányba akarunk elmenni.”

A Formula-1 jelenleg arra törekszik, hogy közelebb hozza a rajongókat. Leszűrve a tanulságot saját tapasztalatából Alonso úgy gondolja, a depó megnyitása nem jó ötlet ennek érdekében: „Meg akarjuk nyitni a paddockot, a rajongók pedig látni akarják a versenyzőket, kommunikálni akarnak velünk. De ezzel az ellenkező hatást érik el. Azt hiszem, minden jól van úgy, ahogy most van. Minden bajnokságnak megvan a saját filozófiája, ami jól működik az adott kategóriában. Maradjon csak így” – foglalt állást a spanyol a zárt paddock mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: