DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hamilton nevében kérnek pénzt a Facebookon

Rosszindulatú kamuprofilok garázdálkodására hívja fel rajongóinak figyelmét a legnagyobb közösségi oldalon Lewis Hamilton, akik a nevével visszaélve próbálnak pénzt kiszedni a gyanútlan emberekből. Ne legyünk gyanútlanok.

Ma már szinte minden közszereplőnek és hírességnek van saját, hivatalos oldala a nagyobb közösségi portálokon, ahol napi szinten kapcsolatba léphetnek a rajongókkal. És bár hitelesíthetik is profiljuk valódiságát, valamint követőik magas számával kitűnnek a többi közül, ennek ellenére mégsem áldozott még le a kamuoldalak ideje. Ha csak a Formula-1-es pilótákat tekintjük is, biztos, hogy mindegyikükből több is van például a Facebookon, és még ma is sokan vannak, akik tévedésből nem a valós személyt követik.

lewis-hamilton



 

Ezeket az oldalakat rajongók hoztak létre, többnyire azért nem ártó szándékkal. Hamilton azonban most olyan, az ő nevét használó oldalak létezéséről szerzett tudomást, amelyek haszonszerzés céljából küldenek üzenetet a követőiknek. A brit emiatt az alábbi figyelmeztetést tette közzé:

„Arról értesültem, hogy létrejött néhány olyan felhasználói fiók az én nevemmel, amelyek gonosz szándékkal üzenetet küldenek nektek, hogy pénzt kérjenek nem létező adománygyűjtésre, és úgy általában véve helytelenül viselkednek.

„Arra kérlek titeket, hogy ha ilyet tapasztaltok, jelentsétek a valótlan profilt, és semmilyen kommunikációt ne folytassatok vele. Nem tudom, kik állnak ezen fiókok mögött, de szégyelljék magukat.

Legyünk éberek, figyeljünk ezekre az illegális profilokra és jelentsük őket a valótlanságuk miatt, hogy végleg megszabaduljunk tőlük.

Köszönöm mindenkinek a szeretetet és a támogatást. Ti vagytok a legjobbak, legyen egy szuper szezonunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: