DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Vettel hisz a földön kívüli életben

Megeszi-e a lejárt kaját, szeretne-e egy robot testében örökké élni és mit gondol az idegenekről? A Channel4 nem a versenyzői oldalát, hanem a személyiségét igyekezett kiismerni Sebastian Vettelnek ebben a rendhagyó interjúban.

Túl tudnál-e élni, ha egy hónapra elvesznél a vadonban?

A megérzésem azt mondja, hogy igen, de attól függ, hogy milyen a vadon. Ja, hogy Alaszka? Hát én arra gondoltam, hogy csak itt Sheffield külterületén! De nem tudom. Az őszinte válasz itt szerintem az, hogy nem tudom.

 

Mi a kedvenc karaoke-dalod?

A Hey Jude. Néhány ital után az egy nagyon jó szám. Nem is veszem észre, hogy hét perces, mert az idő csak úgy elrepül vele.

 

Mi a bevált módszered csuklás ellen?

Kézenállás és egy kis víz. Kínában a második vagy a harmadik szabadedzés előtt éppen rám jött a csuklás, úgyhogy csináltam is egy kézenállást, és működött!

Vettel 



Ha átültethetnék az agyad egy robotba, és örökké élhetnél, belemennél?

Nem. Szerintem az nem lenne olyan izgalmas. Én azt tartom csodálatra méltónak, ha az ember képes élvezni az életét, mielőtt eljut a végére. És ez az igazán izgalmas, én is ezt szeretném elérni.

 

Megeszed-e a lejárt szavatosságú ételt, ha még jó a szaga?

[gyorsan rávágja] Igen. Persze ha már hároméves az a valami, akkor nem, de ha csak pár napja vagy hete járt le, akkor egy kis szimatolás után már jöhet is.

 

Egy cápa vagy egy oroszlán támadjon-e meg inkább?

Cápa. Azt hiszem, a cápák nem annyira indulnak be ránk, és előlük egyébként is jobb esély van megmenekülni. Ha az oroszlán támad, akkor a nyakra megy, és elég gyorsan elintézi.

 

Szerinted léteznek alienek?

Nem biztos, hogy alieneknek kell-e őket neveznünk, de hiszek abban, hogy létezik egy másik faj vagy életforma. Senki nem tudja, hogy mekkora a világegyetem. Azt mondják, hogy végtelen, ebben az esetben pedig az idegen fajok előfordulásának esélye is végtelen.

 

Mi a legfontosabb lecke, amit az élettől tanultál?

Az, hogy egy életünk van, ami viszont csakis a miénk, és ki kell azt használnunk. Csináljuk azt, amit szeretnénk és töltsük az időt azokkal az emberekkel, akiket kedvelünk. Ez nagyon egyszerűnek hangzik, de sokak számára és sok élethelyzetben mégsem olyan könnyű. Sokaknak pedig nem is a saját kezükben van a döntés. Mi itt Európában nagyon magas életkörülmények között nőttünk fel, és azzá válhatunk, amivé csak szeretnénk, azt csinálhatjuk, amit csak szeretnénk. Viszont mindezzel felelősség is jár, amivel jól kell tudnunk bánni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: