DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Barrichello vallomása: Daganatom volt, csoda, hogy élek

A tél folyamán mi is beszámoltunk Rubens Barrichello váratlan rosszullétéről, aminek következtében kórházba is kellett feküdnie. Ma már ismét gond nélkül versenyez, de mint egy friss interjúban elárulta, hajszálon múlt az élete.

Amikor pár nappal a január végén történt eset után a brazil versenyző a közösségi oldalán elmesélte, hogy mi is történt vele, a közvélemény nem is sejthette, hogy a tizenegyszeres nagydíjgyőztes egy életmentő beavatkozáson esett át, hiszen Barrichello nem akarta megrémíteni rajongóit ezekkel a részletekkel. A napokban azonban egy brazil talkshow-ban már kendőzetlenül beszélt annak a bizonyos reggeli fejfájásnak a súlyosságáról.

„Daganatom volt. Csoda, hogy még mindig életben vagyok. Az orvosok azt mondták, hogy az ilyen betegségben szenvedőknek csak 14%-a képes újra normális életet élni” – fedte fel a Conversa com Bial című műsorban az ijesztő tényeket Barrichello, aki hálát ad az égnek, hogy éppen ebbe a 14%-ba tartozott.

00113015_441



„Egyik reggel a zuhany alatt éles fájdalom nyilallt a fejembe. Úgy éreztem, mintha fel akarna robbanni a fejem, muszáj volt leülnöm. Pár percbe telt, mire elértem a feleségem, Silvanát, hogy segítséget hívjon. Kibírhatatlan volt a fájdalom, és azonnal tudtam, hogy komoly a baj.”

„Felhívtuk az orvost, aki a család barátja, és ő azonnal felismerte a helyzet súlyosságát. Ezzel hihetetlen szerencsém volt, hiszen nem sokkal később már a műtőben feküdtem. Utána az orvosok közölték velem, hogy csak minden hetedik páciens tud teljesen felépülni ebből a betegségből. Féltem, hogy többé nem leszek képes versenyezni, de szerencsére ez nem következett be.”

És valóban, ma már csak a nyakán található méretes vágás emlékezteti Barrichellót a fájdalmaira, aki hat héttel a műtétet követően, március elején már nemcsak ott volt a Stock Car Brasil szezonnyitóján Curitibában, de egy 2. hellyel megmutatta, hogy nemcsak az életét, de a sebességét sem hagyta ott a műtőasztalon.

A most 45 éves Barrichello 322 nagydíjrajtjával máig a Formula-1 legtöbb versenyen elindult pilótájának számít, és mialatt ő maga sem tervezi még a szögre akasztani a sisakját, fiai versenyzői ambícióit is támogatja: nagyobbik gyereke, Eduardo idén kezdi meg formulaautós pályafutását az USA F4-es bajnokságában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: