DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
Egyéb

Az érzéketlen Raikkönent támadják a rajongók

Nagy visszhangot váltott ki, hogy a szerelőt elütő Kimi Raikkönen szemlátomást nem törődött a sérült állapotával Bahreinben, a közönségkedvenc finnt sokan érzéketlennek bélyegezték. Szavazz, te mit gondolsz!

Kimi Raikkönen második bokszkiállása a lehető legrosszabbul sült el a Bahreini Nagydíjon: probléma adódott a bal hátsó kerék eltávolításával, a pilótát viszont tévedésből útjára engedték. Az SF71H elütötte a keréken dolgozó szerelőt, Francesco Cigarinit, Raikkönen pedig nem mehetett tovább, fel kellett adnia futamát. Később a Ferrari közölte, Cigarini, akinek lábát kapta el a kerék, kettős lábszártörést szenvedett.



A boksztól néhány méterre megálló Raikkönen dühösen dobta vissza a kormányt az autóba, majd a garázsba sétált, anélkül, hogy odament volna a szerelőt övező csoportuláshoz. Később a bokszban folytatta a dühöngést, a verseny után pedig ezt az első nyilatkozatot adta: „Nem tudom, milyen állapotban van, de nem lehet túl jól. Nekem mennem kell, amikor zöld a lámpa. Sokat nem tudok hozzátenni” – mondta a 38 éves finn. Szavaiból az szűrhető le, hogy az interjúig eltelt időben sem érdeklődött a szerelő pontos állapota iránt.

Raikkönen közömbös személyisége köré valóságos kultusz épült a Formula-1-es rajongók között, a bokszutcai eset során mutatott közönye azonban rávilágított a nemtörődömség negatív oldalára. Voltak természetesen, akik megvédték a pilótát, a verseny hevére vagy arra hivatkozva, hogy talán nem is vette észre, mi történt a szerelővel. A hangsúlyba azonban az ellenérzéssel teli vélemények kerültek a közösségi médiában.

Egy angol nyelvű Twitter-használó így fogalmazta meg a helyzetet: „Minden tiszteletem elveszítettem Kimi Raikkönen iránt. Kettétöri a szerelője lábát, levág egy hisztit, aztán visszamegy a garázsba, meg sem nézi.”

A Formula.hu hozzászólói között többségben voltak, akik védték Raikkönent, de köztük is akadt, aki ostorozta a finnt: Ez az ember akármekkora arc, nálam teljesen leírta magát, mint sportember, mint versenyző. Egy ilyen után oda se megy, bocsánatot se kér, totál gáz... Legalább megkérdezné, hogy hogy van, vagy valami...” – írta egy olvasónk.

Szavazás formájában szeretnénk felmérni, hogyan látjátok a Ferrari bokszutcai esetét, elfogadhatónak tartjátok-e Raikkönen magatartását, vagy szerintetek is hiányzott az empátia a versenyzőből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: