DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Így ért véget Gasly és Ocon barátsága

A két egykorú francia F1-es régről ismeri egymást, gyerekként jó barátságot ápoltak. Csakhogy a kapcsolat – Gasly elmondása szerint Ocon miatt – indulatossá fajult, majd rivalizálássá vált.

A Force India pilótája, Esteban Ocon, valamint a Toro Rossó-s Pierre Gasly egyaránt a francia pilóták fiatal generációját képviselik, mindketten 1996-os születésűek, ennélfogva az alacsonyabb kategóriákból jól ismerik egymást. Valószínűleg az olvasók nagy része látta már a gyerekkori képet, melyen kettőjüket és a monacói Charles Leclerc-t fotózták le egymás társaságában. A régi ismeretség ellenére azonban Gasly és Ocon – már – nem ápolnak jó kapcsolatot.

„Elkezdtem legyőzni őt, neki pedig ez nem tetszett. Ezért már nem vagyunk barátok” – magyarázta Gasly a racefans.net-nek Bahreinben. „Sok dolgot csináltunk együtt Estebannal. Amikor kilenc-tíz évesek voltunk, tesztelni mentünk gokarttal a hóesésben, megtettünk öt kört, aztán együtt bejöttünk, olyan hideg volt. Megpróbáltunk felmelegedni, majd három-négy körre újra mentünk.”



Ocont viszont felőrölte a pályán való vetélkedés, ezért később indulatok kezdték elrontani a barátságot: „Sok időt töltöttünk együtt, de eljött az idő, amikor kissé túlságosan felzaklatta magát, és már nem a kedvesség volt jellemző. Ezért abba is hagytuk az összejárást. Ezután mindig nagy riválisai voltunk egymásnak.”

„Azt hiszem, versenyzőként tiszteljük egymást” – tette hozzá a 22 éves francia. Kihűlt barátságát Oconnal nem úgy kell elképzelni, hogy félrenéznek, ha szembejönnek egymással. Szoktak beszélni, de sosem a sportról. „Ha nem a versenyzésről csevegünk, akkor rendben van. Néha együtt töltjük az időnket, tiszteljük egymást, de semmi más.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: