DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A Liberty-főnök felesége miatt mentek a rajtrácslányok

Kiderült az igazság arról, mi volt a grid girlök megszüntetésének kiváltó oka – állítja a svájci Blick. Sharon Maffei az USA Nagydíjon közölte férjével, hogy a lányoknak nincs helyük az F1-ben.

Mióta télen a Formula-1 vezetősége nyilvánosságra hozta, hogy többé nem lesznek rajrácslányok a sportban, sokat lehetett hallani a döntés okáról. Az érintettek, többek között Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója általában mai kor kívánalmairól, női szerepekről, nők tárgyiasításáról, negatív üzenetről beszélnek. A svájci Blickben megjelent cikkből azonban az derül ki, hogy korántsem Carey volt az ötletgazda, hiába vállalta magára a felelőséget.

A lap szerzője, Roger Benoit Melbourne-ben járt utána, hogy a rajtrácslányok száműzése Sharon Maffei-től fakad. Ő a Liberty Media elnök-vezérigazgatója – így Carey főnöke –, Greg Maffei felesége.

A 2017-es USA Nagydíj rajtrácslányai


Benoit állítja, fel sem merült a sok évtizedes hagyomány eltörlésének lehetősége, amíg Maffei – a szerző kiemeli, Donald Trump kampányának támogatója negyedmillió dollárral – és felesége nem látogattak el a tavalyi USA Nagydíjra. Beszámolója szerint Sharon Maffei a rajtrácslányok öltözőjében elborzadt, és kérte férjét, hogy ezt a szexista hagyományt a lehető leghamarabb szüntesse be.

A Blick szerint így Greg Maffei nem tehetett mást, kiadta az ukázt Chase Carey-nek, és bár korábban fel sem merült a rajtrácslányok intézményének megszüntetése, az F1 vezetője lépett, és a 2018-as szezonra kiutasította a lányokat a versenypályákról, helyükre pedig gyerekeket hozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: