DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Alonso nagyon is emberi

Fernando Alonso az utóbbi időben annyi feladatot vállal magára, mint egy robot. A spanyol azonban nem gép, ám magánéletét nem teregeti ki. Ezúttal viszont nyíltan beszélt privát dolgairól.

Alapvetően két különböző típust találunk a pilóták között, az alapján, ahogy a magánéletüket a nyilvánosság előtt kezelik. Lewis Hamilton például egy kis kitérőtől eltekintve rendkívül aktív a közösségi médiában, szinte minden lépését megosztja követőivel, igaz, akadt is ebből már nem egyszer problémája.

Sebastian Vettel, ugyanúgy négyszeres világbajnok, mégis éppen az ellentétje brit riválisának. Magánéletét szigorúan titokban tartja, úgy kezeli, ahogy annak valójában maradnia kellene, privátként. Fernando Alonso pedig, Vettellel ellentétben szintén igencsak aktív az interneten, magánéleti dolgairól így sem tudunk sokat.

Fernando Alonso minden nap beszél édesanyjával, bárhol is legyen éppen


A Bild című lapnak adott interjújában viszont több ilyenre is kitért. „Teljesen átlagos fickó vagyok, sokak számára egy igazi barát. Tudom, mennyibe kerül egy liter tej a szupermarketben. Én vásárolok Luganóban, ahol lakom. Szeretek főzni és szívesen járok moziba is” – mondta el a kétszeres világbajnok spanyol.

„A versenyzéssel kapcsolatban rengeteg a feladatom, ezen kívül azonban szeretek olyan dolgokat tenni, ami boldoggá tesz. Szeretem magam intézni az ügyeimet is, legyen szó akár mindennapi problémáról, vagy például egy autókölcsönzésről”.

„A családom pedig egész életem alapja. Rengeteget beszélgetek velük, mindig elmesélem nekik részletesen az érzéseimet, az álmaimat, a terveimet. Semmit nem teszek úgy, hogy előtte ne beszéltem volna meg a családdal. A mindennapi telefonhívás anyukámmal? Ki nem maradhatna! Akár azelőtt, hogy pályára gurultam volna, akár utána, mindegy, melyik időzónában vagyok és hogy mennyire vagyok fáradt, mindig felhívom anyukámat a Skype-on egy kis beszélgetésre” – tette hozzá Alonso. Hogy a McLaren mennyire lesz idén versenyképes, az továbbra is talány, de az istálló szerint nagyot léptek előre a Renault-motorral. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: