DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Naomi Campbell sem érti a Liberty döntését

Minden idők egyik legkeresettebb szupermodellje szerint nem igazán érthető a rajtrácslányok eltüntetése a Formula-1-ből. Legkevésbé sem tartotta sértőnek, viszont képviselhették hazájukat.

Napokkal ezelőtt jelentették be, hogy hivatalosan eltörlik a Formula-1-ben (és ezzel együtt az FIA-hoz tartozó kisebb szériáknál, például az F2-ben) a rajtrácslányok használatát. A sportág új, amerikai tulajdonosai szerint a modern közösségi normákkal ez a gyakorlat már nem fér össze.

Az érintettek közül többen is tiltakozásukat fejezték ki a tiltás miatt, leginkább az eddig ilyen munkakörben dolgozó hölgyek érezték igazságtalannak a döntést. Mindegyikük úgy vélte, mindenki saját maga határoz arról, hogy szeretne-e rajtrácslányként dolgozni, senki nem kényszeríti őket, ráadásul kifejezetten szerették is, nem érezték megalázónak.

Campbell sem gondolja, hogy sértő lett volna a nőkre nézve a gyakorlat


A 47 esztendős szupermodell, Naomi Campbell szerint sem volt semmi szükség a betiltásra, sosem találta a nőkre nézve sértőnek ezt a hagyományt. „Nincs igazán különbség a modellszakma és ezen munka között. Én a kamerák előtt álltam, ők pedig feltartják a számokat, hogy a pilóták könnyebben megtalálják a megfelelő helyüket” – nyilatkozta Campbell a Good Morning Britain című műsorban.

„Rengeteg versenyen jártam már, nekem tetszett. Sosem találtam sértőnek, többször is sétálgattam a rajtrácson versenyek előtt. Számomra ők inkább országuk képviselőiként jelentek meg. Büszkék voltak arra, hogy képviselhetik hazájukat ilyen módon is. Így ment ez évekig” – tette hozzá a híres modell, aki nem örül annak sem, hogy a hölgyek emiatt elvesztették munkájukat is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: