DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Megépítheted Villeneuve autóját Legóból

A Lego ’Speed Champions’ szériája ikonikus versenyautókat tartalmaz, köztük Gilles Villeneuve 1979-es Ferrariját. Nem lenne meglepő, ha egy hadseregnyi felnőtt tűnne fel a boltokban.

Gyakran akad javakorabeli embereknek is érdekes hobbija, Riccardo Patrese például nagyon szeretett villanyvonatokkal játszani negyvenes éveiben is. Nem ritka olyasmiről hallani, hogy a gyerekeken kívül felnőtt emberek is szívesen játszanak Legóval, alighanem most is rengeteg autósport-rajongó szíve megdobban, amint meglátja, milyen taggal bővült a népszerű összerakós játék motorsportos szériája.

Az 1979-es Ferrari 312T4-es is megtalálható a kínálatban, ami Jody Scheckter révén egyéni világbajnoki címet hozott a Scuderiának, ám a szurkolók mégis jobban kötik Gilles Villeneuve nevéhez az akkori vörös autót. Külön szett tartalmazza a Ferrari garázst, ami egy korábbi, valamint egy jelenlegi GT versenyautó mellett az említett, F1-es Ferrarit is magában foglalja.

Remekül sikerült Villeneuve versenygépe Legóból is


Nem kevés, csodálatos pillanatot hozott a rajongóknak a fiatal kanadai abban az évben, például, amikor Watkins Glenben az esőben tizenegy másodperccel gyorsabb kört autózott bárki másnál, vagy amikor Dijonban az utolsó körökben René Arnoux-val többször is összeértek a kerekeik, miközben csatáztak a második helyért.

A Zandvoortban rendezett Holland Nagydíj is emlékeinkbe vésődhetett, amikor defektes kerékkel is nagy sebességgel igyekezett vissza a bokszba, időnként csak két kerék érte az aszfaltot a szikrázó autón. A szikrákat ugyan nem tudjuk rekonstruálni Legóból, de az autó már a miénk lehet.

Egy másik szettben szintén gyönyörű versenyautókkal találkozhatunk, mint például a WRC bajnoki címét megszerző M-Sport Ford Fiestája tavalyról, vagy a Porsche 919 LMP1-es autója, de egy GT3-as Ferrari 488 is a miénk lehet. Hölgyeim és uraim! Kedvet kaptunk újra a legózáshoz?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: