Hamilton szerezné meg Senna autóját?
Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 16. csütörtök
Bulvár

Hamilton szerezné meg Senna autóját?

Titokzatos érdeklődők bukkantak fel Ayrton Senna hamarosan árverésre bocsátandó McLarenje körül a jelenlegi tulajdonos szerint. A feltevések szerint Lewis Hamilton is pályázik az értékes autóra.

Ahogy arról nemrégen hírt adtunk, a legendás, háromszoros világbajnok brazil pilóta 1993-as McLaren-Fordját árverésre bocsátják idén májusban. A versenyautó különleges értékét az adja, hogy ez nem csak bemutatókon használt példány volt, hanem élesben is futott számos versenyt, köztük a Monacói Nagydíjat, amit Senna megnyert.

Szokatlanul megélénkült az érdeklődés az aukciót lebonyolító cég, a Bonham körül, amióta bejelentették, hogy május 25-én nyilvánosan kalapács alá kerül a brazil legenda autója. Mark Osborne, a cég feje három titokzatos érdeklődőről beszélt, akik közül az „egyikük nagyon jól ismert egyéniség".

Szokatlanul megnőtt az érdeklődés Senna egykori McLarenje iránt

Nevet nem árult el, de a híresztelések máris szárnyra kaptak. Köztudott ugyanis Lewis Hamilton Senna iránti rajongása és csodálata, a négyszeres bajnok brit számos alkalommal hangoztatta, mennyire elismeri nagynevű elődje teljesítményét és személyiségét.

A szakértők nagyjából hatmillió dollárra tartják a McLaren-Ford értékét, de vélhetően Hamilton számára egyenesen felbecsülhetetlen értékkel bírna. Potenciális érdeklődőnek tartják Ron Dennist is, aki így is számos, a wokingi istálló által használt autót birtokol, amelyek közül a legtöbb a McLaren technológiai központjának előterében történt elhelyezésre.

Egyetlen részlet azonban nyilvánosságra került, ami kissé csökkenti annak esélyét, hogy a lehetséges vevő Hamilton vagy Dennis volna. Az érdeklődő ugyanis a vásárlás előtt szeretné hallani az autót működés közben, amely inkább egy gazdag rajongót takarhat, mint egy profi, Formula-1-ben hosszú ideje részt vevő személyt. Néhány hónap múlva megtudjuk, még egy ideig várnunk kell, igazak-e a feltevések.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?