DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Verstappen sokat volt együtt Schumacherrel

Max Verstappen kőkemény csatákat vív a győzelemért, mint korábban Michael Schumacher tette. Nem véletlen a hasonlóság, gyerekkorában sok időt töltött együtt a nagy bajnokkal.

Nem véletlen, hogy a háromszoros futamgyőztes hollandtól nemigen olvashattunk friss nyilatkozatokat az utóbbi hetekben, ugyanis szándékosan elvonult a nyilvánosság elől, fel akart töltődni és nyugalomban tölteni az időt. Az idei első interjút a Ziggo Sport sportcsatornának adta monacói otthonában.

Korán reggel azonban egy tisztségviselő csengetett és verte ki az ágyból. Hogy mi célból? Doppingellenőrzésre! „Nem gyakran esik meg ez velünk, évente kétszer szoktak ellenőrizni. Egyszer egyik versenyhétvégén, egyszer pedig otthon kerestek fel. Ma reggel ketten álltak az ajtóm előtt, az FIA-tól jöttek. Úgy gondolom, ez egyáltalán nem baj, hogy időnként ellenőriznek minket” – mondta el véleményét Max Verstappen.

Verstappen és Schumacher


A fiatal holland nagyon harcias a pályán, de volt is honnan tanulnia. Jos Verstappen és Michael Schumacher jó barátok voltak. Így gyerekként Max rendszeresen a Schumacher családdal járt vakációzni. Hogyan emlékszik erre felnőttként a húszéves pilóta?

„Bizonyos dolgokra emlékszem, bár nagyon régen volt. Volt néhány közös nyaralásunk, amikor négy vagy öt éves lehettem. Még kisgyerek voltam, tehát leginkább Michael fiával, Mickkel játszottam, aki egy kicsit fiatalabb nálam. Minden nagyon izgalmas és játékos volt akkoriban, természetesen nem arra gondoltam, hogy ő itt a nagy Schumacher” – idézte vissza a régi történetet az ifjú holland.

A kis Verstappen és a nagy Schumacher

„Hogy most is gyakran gondolok-e még Michael Schumacherre? Csak amikor valamiért szóba kerül. Szerintem igyekszünk mindannyian minél kevesebbet gondolni rá, nehéz dolog ez, a családjának különösen nehéz lehet” – tette hozzá Verstappen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: