DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Bárki megveheti Senna legendás McLarenjét

Előre láthatólag nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia, de most aki szeretné, megszerezheti Ayrton Senna huszonöt évvel ezelőtti versenyautóját, ami ráadásul valóban szerepelt élesben is.

Még ősszel adtunk hírt arról, hogy Michael Schumacher 2001-es Ferrarija kalapács alá kerül (azóta már természetesen meg is történt az aukció). A Formula-1 rajongói most ismét örülhetnek, különösen a kitűnő anyagi körülményekkel megáldottak, ugyanis hamarosan licitálhatnak a háromszoros világbajnok brazil legenda 1993-as, piros-fehér versenyautójára.

A McLaren-Ford MP4/8A a Bonhams szervezésében történő május 11-i, monacói árverésen várja majd új tulajdonosát, előtte pedig február hatodika és nyolcadika között megtekinthető Párizsban. A helyszín: Le Grand Palais. Schumacher versenyautójához hasonlóan ez sem bemutatókon használt darab, hanem éles bevetésen is járt, nem is akárhogy.

Ayrton Senna ezzel az autóval győzött Monacóban


1993 májusában Ayrton Senna ezzel az autóval nyerte meg a Monacói Nagydíjat, amivel rekordot állított fel, hatodszor szerezte meg a hercegségben a futamgyőzelmet, amiből megszakítás nélkül 1989 és 1993 között ötször emelhette magasba a trófeát.

Nem csak Monte Carlóban vezette azonban a gépet, hanem elsőként Barcelonában, ahol második helyen végzett ennek volánja mögött. Ezután utaztak Monte Carlóba, ahol a start után a harmadik helyen autózott jó ideig, ám a vezető Prostot a rajtnál történt kiugrás miatt megbüntették, Michael Schumacher motorja pedig a 33. körben megadta magát. Ezután már nem adta ki kezéből a győzelmet.

Ezt követően Kanadában, Franciaországban, Nagy Britanniában, Németországban, Belgiumban és Olaszországban is bevetésre került a versenyautó ezen változata, a Japán, illetve az Ausztrál Nagydíjon pedig tartalékautóként állt a garázsban. Akinek erre fáj a foga, május 11-én megszerezheti magának.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: