DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Nem akarja Rosberg, hogy versenyző legyen a gyerekeiből

A 2016-os világbajnok a versenyzőcsemeték mintapéldánya, mégis kézzel-lábbal tiltakozik az ellen, hogy gyermekei is erre a pályára lépjenek. Arról is beszélt, jelenleg milyen kihívások kötik le – mintha nem egy sportolót, hanem üzletembert hallanánk.

A német két kislány, a kétéves Alaia, valamint a szeptemberben született Naila apja. Mint jól ismert, Keke és Nico Rosberg mindössze a második apa-fia páros a Formula-1-ben, melynek mindkét tagja világbajnoki címet szerzett (Graham és Damon Hill után). Friss vlogjában, melyben Twitteren feltett kérdésekre válaszolt, felmerült, engedné-e gyermekeinek, hogy a családi hagyományt folytatva nyomdokaiba lépjenek. Rosberg vehemensen válaszolt:

„Nem! Köszönöm a kérdést, de tényleg azt szeretném, ha nem akarnának versenyezni. Vivian szeretné, ha versenyeznének…” – fordult nevetve felesége felé. „De nem, én nagyon félteném őket. Édesanyám sosem látta egy versenyem sem, és most már értem, hogy miért. Nézni őket, ahogy azt csinálják, vagy akár belegondolni, hogy egy gokartba üljenek… Kizárt.”



Maga Rosberg sem vágyik vissza a versenyzésbe, 2017-ben számos új kihívásba belevágott, melyek teljesen lekötik energiáit. A 32 éves német csak sorolta, milyen célok élveznek elsődlegességet nála:

„Jó és sikeres márkanagykövet akarok lenni. Jelenleg a Heineken, Hugo Boss, IWC és egyéb menő márkákat képviselem, és még több izgalmas dologra van kilátás. Például jótékonysági munkát fogunk végezni gyerekek számára, ami nagyon sokat jelent nekem. És persze ott vannak a befektetések különböző startupokba, amelyeket izgalmas felfedezni, nagyon leleményesek, kreatívak.”

„Különösen a mobilitás terén, hogyan fogunk eljutni A-ból B-be a jövőben. Véleményem szerint jelenleg forradalom zajlik. Tíz éven belül megtehetjük, hogy egy drónt hívunk ide, ahol most ülünk, ami ott fog leszállni. Természetesen nem lesz pilótája, és elvisz majd minket a repülőtérre, öt perc alatt odaérünk. Ez nagyon érdekel engem” – nyújtotta vérbeli üzletember benyomását, mikor az innovatív vállalkozásokról beszélt.

 

Mindenesetre a Formula-1-től sem fog elszakadni teljesen: „A német tévénél is szerepet vállaltam a versenyek közvetítésében. Nem leszek ott mindenhol, csak pár kiválasztott futamon, köztük a legjobbakon, de jó lesz jelen lenni. Például kezdésnek megyek Melbourne-be, aztán Monacóba, a többit meg majd meglátjuk. Így közel maradok a Formula-1-hez, amit mindig szeretni fogok. Bosszantani szokott, amit mások mondanak a tévében, mert egy versenyző sokkal többet lát náluk. Ezért lesz jó, hogy rendes betekintést tudok majd nyújtani” – mondta Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: