DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Twittertörténet: Amikor Hamilton törli az üzeneteit

Lewis Hamilton több F1-es rekordot is tart: ő a legsikeresebb brit, a leggyakoribb pole-pozíciós, és ő az is, aki a legtöbbször távolítja el felelőtlenül kiposztolt üzeneteit a közösségi oldalairól, általában miután már jó nagy felfordulást kavart velük.

A négyszeres világbajnok a karácsony és újév közötti pihenőt sem tudta úgy eltölteni családi körében, hogy eközben ne tegyen egy olyan elszólást, amivel kirobbantja önmaga ellen a népharagot. Az unokaöccséhez intézett megjegyzésével a nemi identitások ingoványos, mostanság felkapott és érzékeny talajára lépett rá, de ez csak egy volt a számos olyan eset közül, amikor a közösségi oldalakon vitathatatlanul legaktívabb F1-es pilótának utólag kellett törölnie valamit, mert olyan dolgot tett közzé, amit sportemberként és példaképként nem illik.

 

A telemetria

Az első, és talán legismertebb botrány, amit Hamilton a közösségi médiában, a Twitteren kavart önmaga körül. A 2012-es spái időmérőre eltérő aerobeállításokkal küldte ki pilótáit a McLaren, és míg Jenson Button pole-t szerzett, Hamilton csak a 8. helyre kvalifikált. A csalódott brit nem sokkal a leintést követően megosztotta autója telemetriájának egy részletét az interneten, és részletes magyarázásba fogott, hogy hol veszített sok időt. Ilyen szupertitkos dokumentumot senkinek nem szokás mutogatni, pláne nem egymillió rajongónak, így a csapat azonnal töröltette a tartalmat és rendre utasította a pilótát.

_62631887_mclarentelemetrypicture 



A kaszinó-ügy

2016 tavaszán, Hamilton szezonkezdet előtti új-zélandi kiruccanásán történt ez a rejtélyes ügy, amely során a brit becsmérlő szavakkal illette az egyik aucklandi kaszinót, ahol elmondása szerint rendkívül durván bántak vele, és úgy kezelték, „mint valami szemetet”. A felek némi internetes szóváltás után valószínűleg elásták a csatabárdot, és az üzenet hamarosan eltűnt.  

 

Óvoda

Hamilton itt lemaradhatott egy a Mercedesen belüli igen fontos döntésről, a 2016-os Japán Nagydíjat követően ugyanis a csapat óvást nyújtott be Max Verstappen ellene bemutatott védekezése miatt, a brit azonban erről nem értesült, és Twitteren csúnyán leszólta azokat, akik szerinte valótlant állítva a Mercedes óvásáról beszélnek. Végül aztán még aznap vissza is vonták az egészet, így Hamilton kirohanása hivatalosan is sok hűhó volt a semmiért.

EasyCapture3 

Szegény Heidfeld!

Egy még viszonylag friss téma a hónap elejéről, amikor Hamilton Formula-E-vel való ismerkedése sült el meglehetősen rosszul. A brit rátalált arra a három éves videóra, amikor az FE történetének első versenyén Nico Prost és Nick Heidfeld a befutó előtt összeütköztek, azt gondolta viszont, hogy friss esetről van szó. Hamilton megjegyzésére még Heidfeld is reagált, aki élcelődve megjegyezte, hogy köszöni szépen, nem sérült meg a 2014-es szaltózása következtében.

 

Gépfegyver

Hamilton 2015 nyarán Coloradóban járt, ahol lehetősége adódott egy gépfegyver kipróbálására egy lőtéren. Boldogan osztotta meg a videót első ilyen tapasztalatáról, ám a világhíradót valószínűleg nem nézte: ugyanazon a napon egy franciaországi vonaton egy gépfegyverrel rendelkező személy terrortámadását akadályozták meg éppen, így abban a pillanatban ez egy igencsak nemkívánatos és provokatív tartalomnak számított egy híresség közösségi oldalán. Az ítélet: törlés.

CNFVAV7UAAApnv0 

Letrampolva

Hamilton aligha tartozik az USA jelenlegi elnökének rajongói közé. Amikor nyáron az Egyesült Államokban méretes botrány alakult ki abból, hogy Donald Trump nemtetszését kiváltva sportolók letérdeltek a himnusz játszása alatt, benne is felmerült, hogy tüntetőleg hasonlót tesz majd az ország közelgő F1-es nagydíja előtt. Ilyenre végül nem vetemedett, helyette viszont megosztott egy rövid videót, amin az látható, hogy egy csivava ráugrik egy Trumpról készült bábfigurára, és nem is tudjuk, mit csinál rajta. Szerencsére nem nézhettük hosszú ideig.

 

Száguldás, Zonda, leveszem

Néhány alkalommal a rend őreivel is akadt már dolga Hamiltonnak amiatt, hogy nemcsak a versenypályán, hanem azon kívül is szeret meglehetősen tempósan közlekedni különféle motoros járművekkel, ebben a 2014-es esetben azonban nem a kékruhások, hanem a kommentelők hálóján akadt fenn a tette. Amikor kitett egy videót Twitterre arról, hogy éppen Monaco környékén száguld Pagani Zondájával, sokan nekiestek, hogy nem olyan videókkal kellene menőznie, amivel a biztonságos vezetés ellen buzdít. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: