DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Hamilton felháborította rajongóit, törölte videóját

A négyszeres F1-es bajnok karácsonyi Instagram-történetében megjelenített egyik videójával verte ki a biztosítékot követőinél, melyért később kénytelen volt bocsánatot kérni.

Bár a Facebook-, Twitter- és Instagram posztok tengerében néha elvesznek (sőt, konkrétan is, hiszen 24 óra a megjelenési idejük), néha az Instagram-történetek is képesek botrányt okozni. Lewis Hamilton igen intenzíven használja a felület ezen opcióját, a karácsonyi időszakban pedig leginkább családjáról, azon belül is testvérei gyermekeiről szokott megosztani pillanatokat.

A négyszeres F1-es bajnok egyik, hétfőn este feltöltött ilyen videójában az hallható, amint a brit erélyesen rászól a rózsaszín, hercegnős ruhában szaladgáló unokaöccsére, hogy a fiúk nem hordanak ilyen ruhát. Nos, ez a megjegyzés hatalmas hullámokat gerjesztett a közösségi médiában, így ahelyett, hogy élvezné a meghitt pillanatokat, a Mercedes-pilótának kedden bocsánatot kellett kérnie a rajongóktól mondatai miatt.

Hamilton eltávolította a szóban forgó videót, mert többen úgy vélték, nyilvánosan megalázta a gyermeket, és hogy gender-normák diktálására használja Instagramját. Anthony Cooper például úgy gondolja, hogy nem kellene beleszólni a gyermekek játszadozásába, hiszen felnőve joga van eldönteni, milyen nemi szerepet választ magának, egy jogvédő pedig odáig ment, hogy meg kellene fosztani a versenyzőt a 2009-ben kapott „Brit Birodalom Tagja”-kitüntetésétől.

A kritikák össztüzébe került világbajnok karácsony másnapján közösségi média-felületein bocsánatot kért a megjegyzésért: „Tegnap az unokaöcsémmel játszottam és rájöttem, hogy a szavaim szükségtelenek voltak, ezért eltávolítottam a posztot. Senkit sem akartam megbántani. Nagyon szeretem, ahogyan az unokaöcsém szabadon kifejezheti magát, amint azt mindannyiunknak kellene.”

„Szörnyen sajnálom a viselkedésemet, hiszen felismertem, senki számára sem elfogadható, hogy bárkit is sztereotipizáljunk, származási helytől függetlenül. Mindig is támogattam azokat, akik pontosan úgy élik az életüket, ahogyan akarják, Remélem, hogy megbocsátotok ezért az ítélkezésbeli botlásért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: