DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Így telik a karácsony Michelisz Norbiéknál

Különleges az idei ünnep a WTCC friss világbajnoki ezüstérmese számára, hiszen először töltik együtt hármasban feleségével, Johannával és néhány hónapos kislányával, Mira Lénával.

Már a néhány évvel ezelőtti karácsony is speciális volt Michelisz Norbert számára, hiszen 2012-ben pár nappal az ünnep előtt kérte meg párja, Johanna kezét. Aki természetesen igent mondott – pedig amikor Norbi az első találkozásukkor elmondta, hogy mivel foglalkozik, nem akart hinni a fülének: „Amikor azt mondta, autóversenyző, azt hittem, hülyéskedik, és hogy ez csak valami hobbi a suli mellett” – mesélte Johanna a Nemzeti Sportnak. – „A Formula–1-ről már hallottam, de azt sem néztem soha, sőt, ha mostanában nézi Norbi, én akkor is elalszom. Bevallom, eleinte még abban is reménykedtem, hogy Norbi egyszer majd napi nyolc órában dolgozik valahol közgazdászként. Két-három év után azonban rá kellett jönnöm, hogy ez nem fog összejönni, mert neki az autósport az élete, ez a hivatása.”

michelisz-norbi-karacsony-1



Michelisz szerint párja azóta sem érdeklődik komolyan az autósportok iránt („Olyan szintű kérdéseket tud feltenni a szezon végén, hogy miért van két verseny egy napon, meg hogy az időmérő után hogyan fordul meg a rajtrács és melyik futamon”), de természetesen sokszor elkíséri őt a versenyekre és drukkol neki: „Én azért utazom el a versenyekre, hogy világot lássak, új embereket ismerjek meg, és persze kimegyek a pályára is, drukkolni Norbinak. Nagyon izgulok a futamokon, és legalább annyira fontos számomra, hogy sikerrel záruljon egy-egy versenyhétvégéje, mint a saját sikereim. Nem ismerem a szabályokat, nem tudom, rajta kívül melyik pilóta milyen autóval megy, de szerintem ez nem is fontos.”

A pár két évig élt a fővárosban, idén viszont visszaköltöztek Pécsre (mindketten nem messze onnan, Himesházán nevelkedtek). Ennek azért is volt jelentősége, mert tavasszal megszületett első gyermekük, Mira Léna – akiről Norbi a TCR-ben bajnoki címet szerző csapatát is elnevezte –, akire így a közelben lakó nagyszülők is tudnak vigyázni. Az idei karácsony is a néhány hónapos kislány miatt különleges Michelisz számára, aki saját elmondása szerint az előző években csak le akarta tudni az ünnepi készülődést. Johanna egyébként elárulta, hogy amikor csak otthon van, férje igyekszik besegíteni a picivel kapcsolatos teendőkbe.

„Mira szerelmes az apjába. Úgy néz rá, hogy gyereket én még így nem láttam az apjára nézni. A nők a rabszolgái, mi tisztába tesszük, etetjük, játszunk vele, de apa… Ő mindig a jutalom. Ő az, akire a legtöbbet mosolyog, a második helyen pedig a nagypapák állnak, számukra is van egy külön nézése” – mesélte Johanna, míg Michelisz arról is beszélt, milyen karácsonyi ajándékot terveznek Mira számára: „Mivel ő az első unoka, mindent megkap, és szerintem mi nem teszünk jót azzal, ha ezt még tetézzük. Úgyhogy valami apróságot tőlünk is kap, de inkább olyasmire gondoltam, mint egy kis fényképalbum, amit most talán még nem tud értékelni, de később biztosan. És ha ezt minden évben megismételjük, lesz valamije, ami mindig emlékezteti a gyerekkorára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: