DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Danica Patrick nem csak a NASCAR-ral szakított

Szakított egymással a közelmúlt egyik leghíresebb autóversenyző párja: Danica Patrick és Ricky Stenhouse Jr. eddig a pályán riválisok, azon kívül pedig társak voltak, most viszont minden kapcsolatuk véget ér.

Patrick, a legismertebb aktív női autóversenyző, aki viszont az idei szezon végén bejelentette, hogy ő sem lesz már aktív sokáig, hiszen a jövő évi Daytona 500 és Indy 500 teljesítése után szögre akasztja sisakját.

680109048-e1494199390204



A 35 éves pilótahölgy az elmúlt öt évét teljes állásban a NASCAR-ban töltötte, ám személye körül nem az eredményei váltották ki a legnagyobb visszhangot, elvégre legjobb eredménye egy 6. hely volt a 190 Cup Seriesben töltött versenye során, hanem az, hogy élettársát is a mezőnyben találta meg. Míg Patrick a Stewart-Haas Raingnél, addig a nála öt évvel fiatalabb Ricky Stenhouse Jr. a Roush Fenway Racing színeiben versenyzett, de a pályán nem igazán jöttek össze a dolgaik. Stenhouse Jr. az idei évben végül be tudott törni a győztesek közé, nyert Talladegában és Daytonában is, bekerülve ezzel a bajnoki rájátszásba, aminek a második köréig jutott.

Kettőjük kapcsolata 2013-ban, teljes szezonos debütálásuk előtt kezdődött, és most, Patrick visszavonulásával véget is ért. Miután Stenhouse Jr. egyedül jelent meg a NASCAR év végi díjátadóján, már nem kerülhették el a gyanakvást, és Patrick szóvivője meg is erősítette, hogy a páros útjai a magánéletben is különváltak.

 

Stenhouse Jr. jövőre is folytatja karrierjét a NASCAR-ban, míg Danica Patrick élete új irányba terelődik. Persze ez még nem jelenti azt, hogy kevesebbszer fog szerepelni a címlapokon: novemberben dokumentumfilm jelent meg róla, december 26-án pedig kiadja első saját, életmód-tanácsadással kapcsolatos könyvét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: