DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

F1-es szakértők fiatalon és most

Egykori Formula-1-es pilóták szerves részeivé váltak a száguldó cirkusz közvetítéseinek, televíziós szakértőként hétről hétre viszontlátjuk őket. Közülük sokakat nem ismernénk fel korábbi kinézetükről.

Niki Lauda nemrég bejelentette, hogy két évtized után felhagy a televíziós szakértőként való részvétellel, már csak a Mercedes szakmai stábjában marad jelen a Formula-1-ben, ahol még két-három évig tervez, mielőtt végképp nyugdíjba megy. Lauda a ’70-es, ’80-as években versenyzett a száguldó cirkuszban, igen nagy sikerrel, összesen háromszor koronázták a sorozat királyává. De mindenki felismerné ezen az 1973-ban készült képen is a jó öreg Nikit?



Lauda 1973-ban és 2017-ben

A francia TF1 televíziónál is dolgozott visszavonulása után, mostanában pedig a Renault szaktanácsadójaként láthatjuk elég gyakran viszont a képernyőn a négyszeres világbajnok legendát, Alain Prostot. Ő az a szakértő, akit nem nehéz felismerni az 1982-ben, pályafutása elején készült fényképről sem, mert arca annyira karakteres, 35 év alatt sem sokat változott.

Alain Prost 1982-ben és 2017-ben

Damon Hill idén már betöltötte 57. életévét, bő két évtizede már annak, hogy igazán sikeres volt a Formula-1-ben, 1996-ban világbajnoki címet nyert. Jelenleg a Sky Sports televízió kommentátoraként tevékenykedik hétről hétre a nagydíjak helyszínein. De hogy is nézett ki Hill 1985-ben, hét évvel pályafutása kezdete előtt? Igaz, a britek egykori kedvence most sem panaszkodhat, sokan szeretnének ilyen testalkatot 57 évesen.

Damon Hill 1985-ben és 2017-ben

Johnny Herbert egy vidám kedélyű versenyző volt, ezt a tulajdonságát idősebb korára is megtartotta. A szintén a Sky Sportsnál dolgozó televíziós szakértő 1989-ben került a Formula-1-be a Benetton csapat színeiben, ebből az évből származik az alábbi fénykép is.

Johnny Herbert szintén felismerhető az 1989-es képen is

Martin Brundle is hosszú évek óta szakkommentátor a Sky Sportsnál. A versenyzők által, barátságos hozzáállása miatt, a maga korában igencsak közkedvelt Brundle megfordult a Williams, a Benetton és a McLaren istállónál is többek között, de az igazi nagy sikerek elkerülték. Még Formula-3-as korában készült ez a kép, amin nagy ellenlábasával, Ayrton Sennával láthatjuk együtt.

Felül 1983-ban Ayrton Sennával (Brundle a jobb szélen), alul pedig Fernando Alonsóval idén

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: