DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Webbert is beiktatják a Hírességek Csarnokába

Az ausztrál versenyzőt komoly megtiszteltetés éri 2018 márciusában: a melbourne-i F1-es futam idején egy gála keretein belül beiktatják hazája Hírességek Csarnokába.

Mark Webber kilenc Formula-1-es futamot nyert meg, majd később a WEC világbajnoka lett, mielőtt visszavonult, rendkívül sikeres pályafutást tudhat maga mögött az autósportban. Ezzel a teljesítményével kiérdemelte, hogy jövőre beiktassák az ausztrál Hírességek Csarnokába olyan nevek mellé, mint Sir Jack Brabham, Alan Jones, Casey Stoner, Peter Brock, Mick Doohan és Dick Johnson.

webber



"Számomra az, hogy ilyen nevek mellé kerülhetek, nagyon-nagyon különleges. Ezen a listán természetesen több hősöm is rajta van. Szerencsés vagyok, mert elmentem Európába, ahol jó emberek vettek körül, akik sokat tettek hozzá a sikereimhez" - nyilatkozta a Red Bull korábbi F1-es versenyzője.

"Az egyértelmű, hogy jó elismerést kapni a teljesítményemért. A pályafutásom 99%-a a tengerentúlon zajlott, büszke vagyok rá, de tényleg jó érzés az, hogy elismerik, amit elértem, elismerik az eredményeimet. Ez egy megtiszteltetés" - folytatta. A beiktatására egyébként az Ausztrál Nagydíj pénteki napján, egy gála keretein belül kerül majd sor 2018 márciusában.

"Mark óriási nagykövete volt a sportunknak, az országunknak hosszú éveken keresztül és örülünk, hogy a Hírességek Csarnokában köszönthetjük. Megérdemel egy helyet az igazán nagyok között" - méltatta Webbert a Hall of Fame elnöke, Garry Connelly.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: