DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Gasly majdnem meghalt egy balesetben

Pierre Gasly jövőre első teljes szezonját kezdi meg a Formula-1-ben. Nem sok hiányzott ahhoz 2016 nyarán, hogy egy silverstone-i GP2-es futam előtt otthagyja a fogát egy balesetben.

A fiatal francia tehetség idén már bemutatkozhatott a Formula-1-ben, először Malajziában kapott lehetőséget, miután a Szinganpúri Nagydíjat követően a Toro Rosso (először) ideiglenesen, két futam erejéig pihenőre küldte Danyiil Kvjatot. Gasly bejutása a száguldó cirkuszba mindenképpen pályafutása eddigi fénypontja, de a bikák fiókcsapatának versenyzője egy sokkal kellemetlenebb emléket is örökre magában őriz.

2016 nyarán éppen a silverstone-i GP2-es futamra utazott a családjával, amikor is nagyon súlyos autóbalesetet szenvedtek. „Hátul ültem, középen. Édesanyám a bal oldalamon. Csattantunk egy hatalmasat, az autó felborult és négyszer forgott meg. Végül ötven méterre az úttesttől, a tetején állt meg” – emlékezett vissza Pierre Gasly.

Gasly elképesztő baleset részese volt, mégis megnyerte azon a hétvégén a GP2-es futamot


„Amerre csak néztem, mindenfelé csak vért láttam. Azt gondoltam, hogy édesanyám meghal. Nem tudott rendesen lélegezni, halálfélelmünk volt” – tette hozzá a francia pilóta. Végül szerencsésen, élve kimentettek mindenkit a roncsból, Gasly pedig elképesztő teljesítményről tanúbizonyságot téve megnyerte a hétvégi GP2-es versenyt, győzelmét pedig kórházban ápolt édesanyjának ajánlotta.

A 21 esztendős pilóta jövőre a Toro Rosso-Hondával vág neki első teljes szezonjának. „Mindent arra tettem fel, hogy a Formula-1-be kerüljek. Bár tudtam, hogy hosszú és kemény az út, ráadásul csak húsz pilótának van helye a mezőnyben, ennek ellenére sosem kételkedtem magamban”.

„A Honda célja, hogy mindenki számára bebizonyítsa, hogy képes gyors motorok előállítására, ebben mi vagyunk most az egyetlen partnere a vállalatnak. Biztos, hogy mindent beleadnak a fejlesztésbe, hogy a lehető legjobb erőforrást biztosítsák nekünk. Igazán pozitív, hogy most további három-négy hónap áll rendelkezésükre, hogy az év elejéig tovább faragjanak a hátrányukon” – tekintett előre Gasly.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: