Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. október 21. vasárnap
Bulvár

Világhírű hazai makettgyártó cég kedveskedik az Európa-bajnok állatmenhelyének

Világhírű magyar járműmakettgyártó cég döntött úgy, hogy különleges, rájuk jellemző adománnyal kedveskednek a világhírű magyar autóversenyző, Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok állatvédő alapítványának.

A Heves megyei kis faluban, Balaton településen működő Balaton Modell tulajdonosa, Kerek Gábor úgy döntött, járműkínálatuk egyik különleges darabját, egy Lada Niva makettet ajánl fel jótékony célú árverésre a szintén egy Heves megyei kistelepülésen, Kápolnán működő Macskaárvaház Alapítványnak.

 

A Magyarországon kevésbé ismert makettmanufaktúra különösen az angol és német makettezők körében örvend óriási népszerűségnek. Specialitásuk az ’40-es és ’80-as évek közötti keleti blokkhoz tartozó polgári és harcászati célú teherjárművek rendkívül élethű, makett kitjeinek készítése.

- Régóta szurkolunk Kiss Norbinak, és szimpátiával figyeljük kápolnai Macskaárvaháza működését is, nem csak azért mert állatbarátok vagyunk, de azért is, mert Balatonhoz hasonlóan Kápolna is egy kis Heves megyei falu, és lokálpatriotizmusunk miatt is – mondja Kerek Gábor, a Balaton Modell tulajdonosa, angliai és németországimakettkiállítások résztvevője.

- Fantasztikus igényesek és kidolgozottak Gáborék makettjei, klassz lenne, ha versenykamion-makettezéssel is foglalkoznának – mondja Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok nevetve. A sportember, aki a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, azt is hozzáteszi: nem csak kedves, de kreatív ötletnek is tartja a jótékonyságnak ezt a formáját. A Balaton Modell tulajdonosa az árverésre felajánlott makettet saját kezűleg össze is állítja, hogy az a legjobb esztétikai minőségben kerüljön majd leendő jótékony tulajdonosához.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?