DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Hamilton beégett Formula-E-ismeretével

A brit a közösségi médiában azt akarta demonstrálni, hogy más szériákkal is foglalkozik: csakhogy épp friss helyett egy hároméves videóval támasztotta alá tájékozottságát.

Hétvégén zajlott a Formula-E 2017-18-es szezonnyitója, melynek szombati és vasárnapi felvonása is különleges izgalmakat hozott. Mivel az F1-es évad véget ért, sok szem szegeződött a hongkongi versenyre. Lewis Hamilton is közzétett egy bejegyzést az Instagramon a Formula-E-ről, habár nem szokása más szériákról posztolni – újra egy ideig valószínűleg nem is fog.

„Igyekszem képben lenni más formulákkal is, a Formula-E-ből nézegettem videókat. Ezt muszáj posztolnom. Ha az FIA nem tiltja el ezt a versenyzőt, undorodni fogok. Kevés ilyen veszélyes vezetői magatartást láttam életemben, az ilyen gyalázatos versenyzés elfogadhatatlan. Remélem, Nick Heidfeld rendben van. Ti mit gondoltok?” – írta a poszthoz Hamilton.



Aki követi a Formula-E-t, rögtön tudja, hogy a megosztott videó nem a mostani versenyhétvégéről való, hanem 2014-ből Pekingből, a széria legelső, emlékezetes futamáról: ekkor ütközött az utolsó kanyarban a győzelemért csatázó Heidfeld (szerencsére nem sérült meg) és Nicolas Prost, aki eltiltás helyett csak tízhelyes rajtbüntetést kapott baleset okozásáért. Hamilton a várttal ellentétes hatást ért el a poszttal: megkérdőjelezhető, mennyire van képben a többi kategóriával, ha egy ennyire nagy figyelmet kapott esetet nem ismert.

A hozzászólók persze felhívták Hamilton figyelmét arra, hogy egy hároméves eseményről beszélt úgy, mintha most történt volna. A világbajnok rövidesen törölte a posztot, így Instagramján már hiába kerestük, de ami az interneten felbukkan, az meg is marad – a bejegyzésről készült képernyőfotó sebesen terjed.

Az ominózus 2014-es eset, mely az első versenyen tudatosította a közönséggel, hogy a Formula-E nemcsak innovatív, hanem őrült dolgok történhetnek meg benne:  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: