DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Stroll: Az F1-es paddock rém unalmas hely

Nagy csalódást okozott a kanadai pilótának a Formula-1-es pályák élettere: a nagyközönség elől elzárt paddock korántsem olyan pezsgő és izgalmas egy pilóta számára, mint azt látatlanban elképzelte.

A Formula-1 paddockja – a bokszutca mögötti terület, ahol a csapatok motorhome-jai állnak – exkluzív hely, ahova számtalan rajongó vágyik: aki megteheti, súlyos összegeket fizet ki, hogy ide beléphessen. A mezőny újoncát, Lance Strollt viszont egyáltalán nem nyűgözte le a paddock, sokkal nyüzsgőbb, izgalmasabb világra számított.

„A legnagyobb meglepetést a paddock okozta. Rém unalmas hely, semmi valóban izgalmas dolog nem történik ott. Minden csak a versenyzésről szól” – mondta az Auto Motor und Sport lapnak. „Nagy a mozgás, de versenyzőként igazán sosincs időd mókára, legalábbis sokkal kevesebb, mint azt hittem. Lényegében minden hétvégén versenyzel, vagy épp úton vagy, főleg, ha messzire kell repülnöd, egyik verseny pedig a másikat követi.”



A Williams ülését 80 millió dollár összegért kiváltó Strollt sokat kritizálták – elsősorban váratlan bakui dobogója előtt, de azóta is hallani lehetett kétkedő hangokat. A 19 éves kanadai, amennyire tudja, kizárja őket:

„Egyszerűen nem figyelek arra, amit a nyilvánosság mond vagy ír rólam. Nem olvastam újságokat, és nem hallgattam meg az irigykedőket és gyűlölködőket. Fontos volt, hogy a fejem hideg maradjon. A körülöttem levőkre figyeltem, akik támogattak és együtt dolgoztak velem. A többit ki kell zárni, nem szabad, hogy elvonják a figyelmet. Én mindig tudtam, mire lehetünk együtt képesek” – mondta ugyanebben az interjúban Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: