DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Elkelt Schumacher bajnoki Ferrarija

Új gazdára lelt Michael Schumacher 2001-es, futamgyőzelmeket és világbajnoki címet szerzett Ferrarija. Az árverésen a vörös gép jelentősen drágábban cserélt gazdát, mint várták.

New Yorkban árverésre bocsátották a hétszeres világbajnok legenda 2001-ben vezetett F2001-esét. A modern éra legdrágább, eladott F1-es autója lett, mivel a szakemberek által előzetesen becsült összegnél sokkal többet fizetett érte a vevő, akinek személye egyelőre nem publikus.

Schumacher 2001-ben negyedszer is bajnok lett


Eredetileg úgy gondolták, hogy nagyjából négymillió dollárt érhet a versenyautó, de végül is majdnem a duplájáért, 7,5 millióért kelt el. Ebben nagy szerepe lehetett annak is, hogy ez a példány nem csak bemutatókon szerepelt, mint a korábban árverésen részt vevő versenyautók, hanem éles bevetéseken is.

Ez a példány került kalapács alá

A 211-es számmal ellátott Ferrari egészen pontosan a Monacói Nagydíjon szerepelt, ezzel a példánnyal szerezte Schumacher utolsó monacói győzelmét, így különösen értékes. Némileg átalakított változatát vezette a hétszeres világbajnok, amikor pályafutása negyedik bajnoki címet szerezte a Hungaroringen nagyjából három hónappal később.

A nagyszabású árverést a Sotheby’s ház szervezte, összesen 310 millió dollárnyi értéket kínáltak eladásra, ennek 96%-a el is kelt. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: