DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamilton is megszólalt az adóbotránnyal kapcsolatban

A hét elején a négyszeres F1-es bajnok neve is felmerült az úgynevezett Paradise-iratokban, a Brazil Nagydíj helyszínére megérkezve pedig ez volt az első, amelyről megkérdezték a brit pilótát az újságírók.

Ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, a több mint 13 millió kiszivárogtatott dokumentum között Lewis Hamilton adóügyeivel is foglalkoznak az úgynevezett Paradise-iratok: a kulcstémát a Mercedes-pilóta 2013-ban vásárolt Bombardier-magángépe jelentette, melynek több cégen keresztül történő nyilvántartásba vétele 3,8 millió eurót takaríthatott meg számára.

 

2017 will be better...

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés,

A probléma azzal volt, hogy Hamilton a hivatalos iratok alapján nem használhatta volna magáncélra repülőjét, ügyvédei azonban azzal védekeztek, hogy semmilyen probléma nincs azzal, ha valaki így próbál meg minél kedvezőbb adózási feltételeket alkotni magának.

Amikor Brazíliába érkezett, a négyszeres bajnoknak rögtön tisztáznia kellett magát a vádak alól: „Biztosítottam, hogy kikerüljön egy sajtóközlemény az ügyről, ehhez pedig nem tudok többet hozzáfűzni” - idézte a brit pilótát az F1i.com.

„Ez nem tereli el a figyelmem a lényegről, és arról, hogy mit csinálok. Egyedül a versenyzésre koncentrálok, nyerni akarok ezen a hétvégén, tíz éven belül másodszor. A bajnokságnak vége, de még van hátra két versenyünk, melyeken fontos, hogy győzni tudjak, annak érdekében, hogy megszilárdítsam azt, amin idén dolgoztam” - fűzte hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: