Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 15. szombat
Bulvár

Hamilton: Menő lenne, ha lovaggá ütnének!

Több korábbi F1-es pilóta, és a sportág jeles szereplője is kiérdemelte már ezt a titulust, negyedik világbajnoki címének fényében pedig a Mercedes britje is eljátszott a lovaggá ütés gondolatával.

Lewis Hamilton alig szerezte meg negyedik világbajnoki címét, a szigetországi fogadóirodáknál már most a következő év legnagyobb esélyesének számít, ráadásul 4/1-hez az esélye, hogy a Mercedes pilótáját a Brit Birodalom magasabb fokozatú rendjével fogják kitüntetni a következő hetekben. Negyedik vb-címével a stevenage-i lett minden idők legsikeresebb brit F1-es pilótája, a lovaggá ütéssel pedig olyan nagyságok nyomdokaiba érhet, mint Sir Jackie Stewart, vagy Sir Stirling Moss, nem beszélve a Williams alapítóiról, Sir Frank Williamsről, és Sir Patrick Headről.

A versenyző első vb-címe után érdemelte ki a Brit Birodalom Tagja-kitüntetést (MBE) Erzsébet királynőtől, és amikor a lovaggá ütés esélyéről kérdezték, úgy fogalmazott, mindig is vissza akart térni a Buckingham-palotába. „Ez a legnagyobb megtiszteltetés lenne számomra” - idézte Hamiltont a gp247.com. „A lehető legjobb módon próbálom képviselni Angliát, és ha ezt egyszer a Királynő is felismeri, azt hatalmas megtiszteltetésnek venném.”

„Kíváncsi vagyok arra, hogy egykori tanáraim mit gondolnak most rólam, hiszen annak idején azt mondták nekem, hogy úgysem fogom vinni semmire. Talán azt gondolják: ’Én is segítettem ennek a srácnak.’ Vagy azt: ’Sajnálom, amit mondtam.’ Hogy sikerült-e fejlődnöm ezáltal? Remélem igen.” A négyszeres olimpiai bajnok Mo Farah, valamint a kilencszeres Grand Slam-győztes teniszező, Andy Murray is kiérdemelte a ’Sir’ előtagot, a skót azonban továbbra is eredeti megszólítását szereti használni.

Hamilton ezt másképp látja: „Erőltetném, mindenkinek, barátokat is beleértve. Ez hatalmas megtiszteltetés. Vannak barátaim, akiket lovaggá ütöttek, és ’Sir’-nek hívom őket. Amikor kapok egy üzenetet, azt válaszolom: ’Igen, Sir.’ Ez egyedi dolog, ezért miért ne élnék az összes szépségével?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?