DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Hamilton: Néha nevetségesen sok pénzt költök

Az F1-ben tizenegyedik szezonját futó háromszoros világbajnok hatalmas összegeket keresett pályafutása során, ám sokszor azon veszi magát, hogy még ehhez mérten is rengeteget költ.

Noha a pilóták fizetéseinek részleteit hétpecsétes titokként őrzik a csapatok, természetesen nem lehet minden információt visszatartani a nyilvánosság elől. Egy augusztusi elemzés szerint Lewis Hamilton a mezőny legjobban kereső versenyzője, évi 41 millió dollárral, amely több mint a harmada annak, amennyit például a Sauber egy évi versenyzésére költ. A brit pilóta hatalmas marketingértékkel rendelkezik, ezért kapkodnak utána a szponzorok, ő pedig nem is szégyelli megmutatni, hogy nagy lábon él, és körbeutazza a világot.



A The Sun című lap munkatársa, Ben Hunt nemrég anyagi helyzetéről érdeklődött honfitársánál, aki tabu nélkül válaszolt is kérdéseire. „Hogy aggódok-e e jövőm, a pénz miatt? Ugyanazt csinálom, mint bárki más. Szoktam ellenőrizni a számlámat, megnézem, hogy mennyi pénz folyik be, és mennyi folyik ki” - nyilatkozta Hamilton. „Negyedévenként szoktam ellenőrizni, és elég sokszor előfordul, hogy nevetséges összegeket költök.”

De vajon mi az, amelyre ennyi pénzt szán a brit F1-es pilóta? „Főleg utazásra, mivel sokszor egy nappal azelőtt foglalok, hogy elmennék. A versenynaptár miatt a legtöbben a szezon elején foglalnak, hogy kifogják a legjobb ajánlatokat, én viszont egy nappal előtte, amely rengeteg pénzbe kerül. Ráadásul sokszor mondok le utazásokat. Néha repülés közben döntöm el, hogy irányt váltok, szóval ezért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: