DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Visszavonta a pert a De Villota család

Napra pontosan négy évvel Maria de Villota halála után a kártérítést követelő család megegyezett a Manorral – habár a csapat valójában már nem is létezik.

A Marussia spanyol tesztpilótanője, Maria de Villota egy egyenesvonalú teszten vett részt a csapattal, melyen alacsony sebességgel egy teherautónak ütközött, mikor visszatért a szervizterületre (a teszt egy repülőtéren zajlott). De Villota elveszítette egyik szemét, és koponyasérüléséből kifolyólag más érzékei is károsodtak. 2013. október 11-én holtan találtak rá hotelszobájában.

A hatóságok nem állapították meg a Marussia vétkességét, Maria de Villota családja azonban kártérítési pert indított két és fél éve az akkor már Manorként ismert csapat ellen. Ma – a haláleset negyedik évfordulóján – bejelentették, hogy a felek megegyezésre jutottak, ezért a pereskedést visszavonták.



„Maria de Villota családja örömmel közli, hogy egyetértésre jutott a Manor F1-es csapattal való, Maria 2012. július 3-i balesetét követő vitájában” – idézi az Autosport lap a család közleményét. „A baleset számos okból kifolyólag történt, melyek egyike egy bokszterületen parkoló kisteherautó volt, melynek rámpája nyitva volt. Ezért Maria nem hibáztatható. A család még egyszer szeretne köszönetet mondani minden rajongónak, barátnak és másoknak, akik támogatták Mariát karrierje előtt és azután, különösen azoknak, akik a balesetet követően tették.”

Az ügyvédi iroda képviselői hozzátették, a család mostantól a Maria’s Legacy (Maria öröksége) nevű mozgalomra koncentrál, amely a neurodegeneratív betegségben szenvedő gyerekeket és hátrányos helyzetű embereket segíti.

Érdekes, hogy a közleményben a Manor szóvivőjét is idézik szűkszavúan: „Tragikus baleset volt, amely mindenkit sokkolt a csapatban. Fájón érezzük hiányát.” A Manor csapat 2016 végén csődbe ment, és idén januárban hivatalosan is bezárta kapuit. Az Autosport szerint a megegyezés ténylegesen a Manor felelősségbiztosítójával történhetett meg,

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: