DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

F1-es rajongók vesztegettek meg egy biztonsági őrt Szingapúrban

Az utcai pályán indokolatlanul megjelenő emberek nem számítanak újdonságnak a délkelet-ázsiai helyszínen, most két drukker és egy biztonsági őr incidensét vizsgálják a szingapúri szervezők.

2015-ben egy magányos brit drukker jelent meg a pálya szélén a verseny 36. körében, akire a futamgyőztes Sebastian Vettel hidegvérrel hívta fel a versenyigazgatóság figyelmét. A férfi egy percig nyugodtan sétált a korlát mellett, mire a pályabíróknak sikerült leterelniük onnan. Egy évvel később már nem egy rajongó, hanem egy sportbíró futott át a pályán a célegyenes elején, akkor, amikor újraindították a futamot, de szerencséjére át tudott érni, mire a Nico Rosberg vezette mezőny odaért.



A 2017-es Szingapúri Nagydíj sem múlt el hasonló incidens nélkül: bár nem akkor, amikor autók tartózkodtak a pályán, de két rajongó bejutott a helyszínre, minderre pedig egy Facebookra feltöltött fotóval hívták fel a közvélemény figyelmét. A problémát nem konkrétan a vétség ténye, hanem a hozzá fűzött kommentár jelentette: „Hajnali három óra van, lefizettük az egyik biztonsági őrt, hogy bejussunk a pályára. Nemcsak beleegyezett, hanem ő készítette a fotót is. Akik nem F1-es rajongók, azok ezt nem fogják megérteni, a legtöbbünk viszont igen.”

A verseny szervezői szorosan együttműködnek a pálya adott területén szolgálatot teljesítő biztonsági személyekkel, hogy kivizsgálják, milyen módon történt a rajongók bejutása a korlátokon belülre. „A munkatársaink biztonsága elsődleges számunkra, és nagyon komolyan vesszük a megvesztegetés vádját” - idézte az F1i.com a szingapúri futam egyik sajtósát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: