Schumachert Amerikában kezelhetik tovább
Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 14. kedd
Bulvár

Schumachert Amerikában kezelhetik tovább

Fontos változás történhet az eddig svájci otthonában ápolt Michael Schumacher számára: az Egyesült Államokba szállíthatják, hogy egy különleges klinikán folytatódjon hosszú útja a felépüléshez.

Miután 2013 decemberi síbalesetét követően hónapokat töltött a grenoble-i és lausanne-i klinikákon, Michael Schumachert a Genf közelében levő rezidenciájára szállították. A hétszeres világbajnokot azóta is otthonában látja el egy csoportnyi ápoló. Hogy mennyi javulás történt állapotában, nem ismert, mivel családja semmiféle információt nem enged ki a svájci villa falai közül.

A német Bravo magazin, amelyre számos más hírforrás hivatkozik, most mégis megneszelt valamit: állítólag a továbbra is „gyenge” állapotban levő Schumacherrel felesége, Corinna az Egyesült Államokba költözne. A család Dallasban, Texasban birtokol egy farmot.

Schumacher kezelését az agysérülésekre szakosodott amerikai specialista, Mark Weeks venné át. „Kiterjedt tapasztalattal rendelkezünk sérült pacienseket illetően” – idézi a lap az orvost. „Valószínűleg egyetlen klinika sincs Európában, amely annyi esetet kezel, amennyit mi.”

A Formula-1 közösségéből a hírek szerint egyedül Jean Todt, az FIA elnöke, korábbi ferraris csapatfőnöke látogatja Schumachert, de ő sem ad senkinek felvilágosítást állapotáról. Lewis Hamilton nemrég arról nyilatkozott, szeretne Corinna Schumacherrel beszélni a hétszeres bajnok állapotáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?