DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Bottas futással és kerékpározással jótékonykodott

A Belga Nagydíjra készülve a Mercedes F1-es pilótája részt vett a saját nevét viselő duatlonversenyen, melyből hagyományt szeretne teremteni szülővárosában, Nastolában.

Sok más sportolótól eltérően az F1-es pilóták valódi tevékenységükön kívül élik ki testmozgás iránti vágyukat, az ilyen alkalmakat pedig nagyszerűen össze lehet kötni a jótékonykodással. Ezt tette nemrég Valtteri Bottas is, aki többedmagával részt vett a ’Valtteri Bottas Duathlon’ nevet viselő megmérettetésen a finnországi Nastolában - a Mercedes versenyzője régóta gondolkozott saját sportesemény életre hívásán szülővárosában.



„A saját életem is az atlétikáról szó, nagy rajongója vagyok a sportoknak” - idézte az F1i.com a kétszeres futamgyőztest. „Az eseményt szándékosan off-road pályán rendeztük, mindenképpen azt akartam, hogy a szülővárosomban, Nastolában kerüljön rá sor. A cél az volt, hogy egy nyugodt légkör vegye körül a rendezvényt, nem megfeledkezve a versengés szellemiségéről sem.”

„Nagyszerű lenne, ha a Forma-1-es rajongók Finnországban és külföldön megismernék, hogy honnan jöttem. A sport remek, és remélem, hogy ez az esemény arra buzdítja majd az embereket, hogy többet mozogjanak” - tette hozzá Bottas. A versenyző a részvételi díj teljes összegét a brit Starlight’s Children Foundation nevű alapítvány számára ajánlotta fel, mely súlyos és halálos betegségben szenvedő gyermekek és hozzátartozóik életét próbálja könnyebbé tenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: