DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Mick Schumacher édesapja versenyautóját vezetheti

Michael Schumacher fia jelenleg a Formula-3-as Európa Bajnokságban tekeri a kormányt, most nagy megtiszteltetés érte, édesapja egyik világbajnoki címet szerzett versenyautóját vezetheti.

A 18 éves Mick szerdán, Spa-Francorchamps-ban ülhetett a Benetton-Ford B194 autóba, amivel Michael 1994-ben megnyerte első világbajnoki címét. Mick tehát már kipróbálta a Benettont, de a valódi közönségszórakoztatás bő két hét múlva következik, 1 órával a Belga Nagydíj rajtját megelőzően.

Michael Schumacher 1994-ben, Spában

Az esemény Michael Schumacher első győzelmének tiszteletére kerül megrendezésre, ugyanis 1992-ben, éppen Spa-Francorchamps-ban szerezte pályafutása első futamgyőzelmét. Schumi összesen 306 versenyen vett részt pályafutása során, 68 pole pozíció és 91 futamgyőzelem szerepel a neve mellett. A 2012-es szezon végén vonult vissza végérvényesen.

Mick Schumacher apja nyomdokain


A B194-t általában a Michael Schumacher múzeumban tartják, ám most fia gondjaira bízták a privát tesztelés erejéig. Mick fekete bukósisakot viselt, hogy minél inkább elrejtse kilétét, miközben néhány ismerkedő kört tett meg a géppel. A titokra végül is a belga DHnet.be weboldal riportja nyomán derült fény.

Hiába a fekete sisak, kiszivárgott a titok idejekorán

Mick még egyáltalán nem is élt, amikor édesapja ezzel a versenyautóval sorra szerezte a futamgyőzelmeket, Belgiumban is elsőként haladt át a célvonalon (igaz, később a padlólemez vastagsága elégtelennek bizonyult, így utólag kizárták a versenyből) 1994-ben. Schumi fiának is a Formula-1-be kerülés a célja néhány év múlva.

„Szeretek vezetni és versenyezni, ezért csinálom, nem a nevem miatt. Nem érzek nyomást, pedig talán néhányan ezt gondolják. Tudom, mit kell tennem, vezetek és ennyi” – fogalmazott Mick Schumacher. Michael 2013 decemberében súlyos fejsérülést szenvedett egy síbaleset nyomán, állapotát szinte teljes homály fedi, amióta 2014 nyarán a Lausanne-i klinikáról a Genfi tó melletti otthonába szállították, hogy családja körében lábadozhasson. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: