DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamiltonnak Rossi motorjára fáj a foga

Lewis Hamilton többször is nyilatkozott már arról, hogy szeretne kipróbálni egy MotoGP gépet. Kifejezetten Valentino Rossi motorját nézte ki most magának, az olasz szívesen fogadja az F1 ászát.

Hamilton a nyári vakációja alatt sem lazsál, aktív pihenéssel tölti idejét Barbadoson. Nem sokkal korábban a Channel 4 tévének adott rövid interjút, amiben a motorozás iránti vágyát ecsetelte. A közeli jövőben Valentino Rossi saját tulajdonú ranchére szeretne ellátogatni és az ő motorját kipróbálni, amivel dirt track pályáján szokott edzeni, bár ez ugye nem MotoGP motor. Rossi már el is kezdte szervezni a találkozót.



„Már gyerekként is szerettem volna motorozni. Érdekes, amikor édesapám az első gokartomat hazahozta, én inkább egy motort szerettem volna. Ez a szenvedélyem azóta sem szűnt meg, nagyon szeretnék valamikor egy MotoGP gépet tesztelni, beszéltem is erről Toto Wolff csapatfőnökkel, aki nem is gördít elé akadályt” – emlékezett vissza Lewis Hamilton.

„A motorok számomra csodálatosak, most van is egy a kívánságlistámon. Legjobban azt a Dirt Track motort próbálnám ki, amivel Valentino Rossi a saját ranchén edz. Abban is biztos vagyok, hogy előbb, vagy utóbb kipróbálok egy MotoGP versenygépet. De futamon biztosan nem indulok, ahhoz kevés vagyok” – tette hozzá a háromszoros világbajnok.

Remek a viszony a két versenyző között

Mit gondol Valentino Rossi Lewis Hamilton terveiről? „Lewis akkor jön hozzám, amikor csak akar. Már múlt decemberben is megpróbáltuk megszervezni a találkozót, de akkor sajnos még nem jött össze. Egy ilyen embernek, mint ő, mindig nyitva áll az ajtóm” – mondta el véleményét Rossi Hamilton ötletéről.

Hogy mit tenne még szívesen Hamilton? Amikor kiderült Fernando Alonso Indy 500-as indulása, Hamilton is kinyilvánította F1-en kívüli terveit. Az Indy 500 kevésbé tartozik érdeklődési körébe, ám a Daytona 500-on nagyon szívesen megméretné magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: