DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Talmácsi a BMW márkanagykövete lett

Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző a 2007-es MotoGP 125 cm 3-es kategóriájának világbajnoka idén egy vadonatúj BMW G 310 R motorkerékpárt használ.

Talmácsi Gábor, becenevén „Talma” motorsport karrierje több mint húsz éves múltra tekint vissza. 14 évesen, 1995-ben indult először felnőtt versenyen, majd 1999-ben megnyerte mind a magyar bajnokságot, mind az Alpok-Adria kupát. 2000-ben az Európa Bajnokságon összetettben az ötödik helyen végzett. Első jelentős sikereit a MotoGP sorozat 125-ös kategóriájában 2005-ben a RedBull KTM csapatában élte meg, három futamon is első lett: Mugello-ban, Assen-ben és Katar-ban is a dobogó legfelső fokára állhatott, míg a bajnokságban bronzérmet szerzett. Az Aspar Aprilia versenyzőjeként 2007-ben ugyanebben a kategóriában megszerezte világbajnoki címét. 2014-ben saját csapatot alakított Talmácsi Racing néven, ahol komplett motorsport képzést kínálnak fiatal magyar tehetségeknek. Jelenleg az újonnan alapított vállalkozásait Talmácsi Group név alatt működteti. Talmácsi Gábor számos díjat és elismerést kapott, többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét és Aranysisak- Casci d’Oro díjat 2007-ben, többször választották az Év Sportolójának, különböző grémiumok az Év Emberének, illetve 2011-ben az Év legnépszerűbb sportolójaként a legtöbb médiamegjelenés is az ő nevéhez köthető.

talmacsi-bmw-2017-03



A BMW G 310 R a BMW Motorrad számára új hengerűrtartalom-kategóriában képviseli a BMW roadsterek szellemiségét. A szíve egy teljesen új fejlesztésű, 313 köbcentiméter hengerűrtartalmú, folyadékhűtéses, négyszelepes egyhengeres motor két felülfekvő vezérműtengellyel és elektronikus üzemanyag-befecskendezéssel. Az erőforrás különlegessége a hátrafelé megdöntött beépítés, az „open deck” építésmód szerint készített henger, valamint a 180 fokkal elforgatott hengerfej, ez utóbbinak köszönhetően a szívócső a motor menetirány szerinti elejére kerülhetett. Az egység 9500 fordulat/percnél leadott 25 kilowatt (34 lóerő) teljesítménye, valamint a 7500 fordulat/percnél ébredő 28 newtonméter forgatónyomatéka, illetve a motorkerékpár mindössze 158,5 kilogramm menetkész saját tömege jóvoltából az új BMW G 310 R egy igazán dinamikus partner.

talmacsi-bmw-2017-02

„A BMW G 310 R egy kimondottan fürge és jól kezelhető motor, meglepett a dinamizmusa és a mindennapi használhatósága. Az, hogy a BMW Motorrad már ebben a kategóriában is ilyen erős alternatívát kínál, azt gondolom, hogy kiváló lépés a márka részéről” – osztotta meg első benyomásait Talmácsi Gábor az átvétel során.

talmacsi-bmw-2017-01

„Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy Talmácsi Gábor elfogadta a felkérésünket és a BMW Motorrad Magyarország márkanagykövete lett. Talma kiemelkedő sportolói karrierje, személyisége, a részletekbe menő professzionalizmusa tökéletesen illik a BMW Motorrad által képviselt értékekhez. Bízunk benne, hogy a frissen létrejött partnerség, mind Talmácsi Gábor, mind a BMW Motorrad számára gyümölcsöző lesz. A BMW Motorrad Magyarországon is egy sikertörténetet épít, az idei év első hat hónapjában a BMW a legnépszerűbb márka az 500 cm 3 feletti kategóriában, mely pozíció megtartásához az év során érkező újdonságok is nagyban hozzájárulhatnak. Talmácsi Gábor személye, márkanagyköveti aktivitása reményeink szerint további vonzerőt, érvet jelent majd a BMW motorkerékpárok mellett” – mondta el Zámbó Balázs, a BMW Group Magyarország motorkerékpár márkavezetője az átadás alkalmával a Wallis Motor Pest Hungária körúti motorkerékpár szalonjában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: