DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Alonso elmondta kívánságát a McLaren meglepetésbuliján

Ott jártunk a Hungaroringen a McLaren motorhome-jában, amikor a csapat egy titokban megszervezett ünnepléssel köszöntötte fel a ma 36. születésnapját ünneplő Fernando Alonsót. A spanyol elhintette, van rá esély, hogy a jövő évit is közösen üljék meg.

A McLaren a Magyar Nagydíj mostani hétvégéjén a pályán is meglehetősen gyors, hiszen mindkét autójuk bejutott az időmérő utolsó szakaszába, de a fürgeségről a csapat vendéglátóegységének személyzete is tanúbizonyságot tett szombat délután: amíg Alonso a motorhome legfelső emeletén az istálló által megszervezett sajtóeseményen vett részt, negyed óra alatt az alsó szintet zászlókkal, szalagokkal díszítették fel a többiek, és amikor a spanyol dolga végeztével leérkezett, már népes vendégseregbe és az ünneplés középpontjába csöppent.

DF6abbKXsAAX3Qm



A Magyar Nagydíj már-már hagyományosan Alonso július 29-i születésnapjának környékére esik, és így volt ez ezúttal is: idén ráadásul a pontos napon ünnepelhettek. A csapat néhány tagja, köztük Alonso sajtósa is spanyol nemzeti ruházatba öltözött, és hamarosan a rivális alakulatoktól is megérkeztek néhányan, hogy felköszöntsék a kétszeres bajnokot: a Toro Rosso mindkét pilótája és csapatfőnöke, valamint a már tévésként dolgozó Pedro de la Rosa is feltűnt.

„Remélem, együtt ünnepelhetjük a 37.-et is” - célozgatott Alonso idén év végén lejáró szerződésére a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier, amikor a színre lépve elsőként gratulált az ünnepeltnek.

A spanyol, aki az időmérőn elért nyolcadik helyezése révén egyébként is jó hangulatban volt, egy rövid beszédet is mondott a vendégsereg előtt, amelyben a csapatvezető kérésére is reagált, visszadobva ezzel a labdát a McLaren és a Honda fejlesztőrészlegének térfelére.

„Köszönöm az egész csapatnak. Ez már a harmadik születésnapom, amit együtt ünnepelhetünk, és szerencsére erős hétvégénk is van, amelyen eddig versenyképesnek érezzük magunkat. Szeretjük ezt az érzést” - fogalmazott. „Tudom, hogy mindenki megfeszített erővel dolgozott az elmúlt három évben, és bár a frusztrációban mindannyian osztozunk, próbálunk minden alkalommal javulni. Büszke vagyok rátok, büszke vagyok a csapatra. A jövő évet pedig majd meglátjuk: ha Eric, Zak [Brown] vagy bárki valami szépet küld nekem, akkor a következőt is együtt ünnepelhetjük!”

DF6ac-0XYAATsFm

A McLaren pilótái a 8. és a 9. pozícióban zárták a kvalifikációt, ráadásul Nico Hülkenberg váltócserés büntetése miatt még eggyel előrébb kerülnek a rajtrácson, ez pedig nemcsak az idei legjobb időmérős eredményük, de a Honda 2015-ös érkezése óta is az egyik legjobb. Ám amikor Alonsót korábban a formula.hu arról kérdezte, a jelenlegit tartja-e a McLaren legbiztatóbban alakuló hétvégéjének az elmúlt két és fél évből, a spanyol rögtön rávágta a választ: „Nem így gondolom. Szerintem voltak már ennél erősebb hétvégéink is korábban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: