DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Hamilton a tíz legdivatosabb sportoló között

Az öltözködés kiemelt helyet foglal el az F1-es világbajnok életében, ennek elismeréseként pedig előkelő helyre került a divatos sportolók 50-es listáján. Tíz év múlva ő maga is tervezne ruhákat.

A világ sportolói között nyolcadik helyen szerepel Lewis Hamilton divat szempontjából: ebbe az előkelő pozícióba sorolta őt a Sports Illustrated, amely 50-es listát készített a legdivatosabb sportemberekről. Hamilton közismerten szeret divatosan öltözködni, melynek jellegét ő maga így írja le: „A stílusom egyértelműen urban chic, szeretem az utcai stílust keverni a felsőkategóriás luxusmárkákkal, mint például a Gucci. Ez nagyon szórakoztató.”

A lista a következőként fest: az első helyen Russell Westbrook (kosárlabda) áll, Victor Cruz (amerikai futball) és Serena Williams (tenisz) előtt. Hamiltont még Roger Federer (tenisz), LeBron James (kosárlabda), Henrik Lundqvist (jégkorong) és Dwayne Wade (kosárlabda) előzi meg – ennél több divatosabb sportoló nincs nála a lista szerint. Maria Sarapova (tenisz, 10. hely) vagy Cristiano Ronaldo (labdarúgás, 11. hely) is csak mögötte következik.



„A divat egy növekvő szerelmem, amelyet a 20-as éveim elején kezdhettem el. Amikor fiatalabb voltam, a családom versenyzésre fordított minden pénzt, sosem voltunk egy divatos társaság” – beszélt a kezdetekről és benyomásokról Hamilton. „Gyerekként nagy hatást tett rám a hip-hop, Tupac a kedvenc művészem, akinek őrült stílusa volt. De ha valaki, Pharrell valódi stílusikon a szememben. Sosem riadt meg a vakmerő dolgoktól, mert nem érdekli, mit gondolnak róla mások, és ez tetszik nekem.”

Hamilton hozzátette, szívesen találkozik divattervezőkkel, magát pedig kreatívnak tartja: jelenleg nincs ideje ilyesmire, de tíz év távlatában szívesen kiadná saját tervezésű öltözékeit, vagy legalábbis márkanévként jelen lenne a divat világában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: