DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Kártérítést követel Hayden családja

A május végén égi versenypályákra költözött 2006-os MotoGP-bajnok családja kompenzációt akar a versenyző haláláért a balesetért feltehetően felelős autóstól.

Lassan két hónapja, hogy Nicky Hayden belehalt az olaszországi Rimini közelében elszenvedett kerékpáros balesetében szerzett agysérülésébe: a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2006-os győztese hatalmas űrt hagyott maga után.



Noha az amerikait visszahozni nem lehet, a család mindent megtesz azért, hogy igazságot szolgáltassanak a Kentucky Kölyök emlékének: a baleset ügyét a hivatalos szervek előtt képviselő Moreno Maresi az il Resto del Carlino című lap információi szerint levelet küldött annak a Peugeot 206-ost vezető sofőrnek, akinek autójával Hayden ütközött kerékpározás közben.

A levélben az állt, hogy a Hayden-család mekkora összeget követel a vétkesnek tartott autóstól, amely azonnal ügyvédeihez fordult az ügy folytatását illetően. A rimini ügyészség vizsgálatának eredményei a következő napokban várhatóak, de a Romagna című lap úgy tudja, hogy mindkét fél vétkes volt a balesetben: Hayden nem adta meg az elsőbbséget a vele szemben érkező autósnak, amely viszont a hírek szerint a megengedett 50 helyett 80 km/h-val hajthatott, amikor nekiütközött az amerikainak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: