DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Így mentették meg Frank Williams életét

Kedden este tartották a Frank Williams életét bemutató dokumentumfilm premierjét Londonban, természetesen a grove-i F1-es istálló jelenlegi és egykori tagjainak jelenlétében.

Bár Frank Williams nagyon ritkán jár futamokra, lélekben minden hétvégén ott van csapatával, amely idén ünnepli negyven éves fennállását. A pályafutásáról Morgan Matthews rendezésében készült alkotás ősbemutatóját kedden este tartották a Curzon Home moziban, melyen a csapat apraja-nagyja képviseltette magát. A dokumentumfilm megjeleníti Williams 1986-os autóbalesetét is, melynek következében a csapatalapító tolószékbe kényszerült.

„Ha nem lett volna ott az édesanyám, valószínűleg már nem élne” - utalt a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire édesapjára a vetítés előtt. „A film elmeséli a történetet, ő volt az, aki segített neki visszatérni a baleset után. Nagyon szerencsések voltunk a szüleinkkel, hiszen védelmeztek minket az édesapám balesete utáni körülmények között.”

„Fantasztikus ember, nagyszerű karakter” - mondta Felipe Massa. „Egy harcos, minden lehetséges szempontból, és egy igazi versenyző.” „Frankkel minden héten találkozok, és mindig remek időt töltünk együtt” - folytatta Lance Stroll. „Folyamatosan lehet vele beszélni autókról, motorokról, és mindig jó hangulatban van. Remek ember.” „Szenvedélyes az autóversenyzés iránt, az autói és a Forma-1 jelentik számára az életet. Negyven éve van a sportágban, briliáns, amit csinált - tette hozzá Damon Hill, aki 1996-ban világbajnok lett a csapattal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: