DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Apjáért focizott – és nyert – Mick Schumacher

Hétfőn jótékonysági futballmeccset rendeztek Németországban, amelynek egyik szervezője Mick Schumacher volt, de csapatában pályára léptek apja korábbi nagy F1-es ellenfelei is.

EasyCapture3_3



Nem első alkalommal fog már össze a Schumacher család és a kosárlabda veterán német sztárja, Dirk Nowitzki, hogy a Champions for Charity rendezvény keretében adományokat gyűjtsenek nemes célokra. A bevételeket a szervezők elosztották Schumacherék „Keep Fighting – Never Give up” kezdeményezése, valamint a Dirk Nowitzki Alapítvány között.

A mérkőzésre július 3-án Mainzban, az Opel Arenában került sor, a két csapatban pedig helyi ismert személyiségek mellett néhány világhírű sportoló is pályára lépett. A csapatkapitány Schumacher oldalán ott volt például apja két egykori mclarenes riválisa, Mika Hakkinen és David Coulthard, de kiemelhetjük a jelen évszázad német válogatottjának két sztárját, az ellentétes oldalon játszó Miroslav Klosét és Lukas Podolskit is.

A mérkőzést végül a Schumacher és barátai néven bejegyzett csapat nyerte 7:6-os eredménnyel, így Mick vehette át az eseményre készített különleges serleget is. 

19656938_1848979005129084_8384969318917047300_n

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: