DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Apja halála után pole-ban Bianchi keresztfia

Keresztapja, Jules Bianchi elvesztése után újabb tragédiával kellett megbirkóznia az F2 bajnoki éllovasának, Charles Leclerc-nek: mindössze három nappal édesapja halála után kellett autóba ülnie.

Különösen nehéz helyzetben érkezett meg a bakui hétvégére az F2 éllovasa, Charles Leclerc, hiszen három nappal ezelőtt, kedden 54 esztendős korában elhunyt édesapja, Hervé Leclerc, aki korábban maga is versenyző volt, élete későbbi szakaszában pedig a gokartsportban tevékenykedett, így aktív részese volt fia karrierje kezdeti szakaszának is.

Leclerc ennek ellenére természetesen elutazott Bakuba, s úgy tűnik, hogy az autóban végig csak a feladatára volt képes koncentrálni, és meg is szerezte a pole-pozíciót a Prema-versenygéppel, melynek hátsó szárnyán, valamint sisakján is elhunyt édesapjára emlékezett.

leclerc-baku



A monacói versenyző, aki továbbra is száz százalékos teljesítményt nyújt a pole-pozíciókat illetően, így nyilatkozott az időmérő edzés után: „Természetesen ez egy nagyon érzelmes hétvége a számomra. A rajtelsőséget édesapámnak ajánlom, aki mindent megtett értem, így határozottan nagy szerepe volt abban is, hogy ma is meg tudtam szerezni a pole-t.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: