DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Hamiltont a Williams nővérek és Woods is inspirálta

Lewis Hamilton legnagyobb gyerekkori idolja Ayrton Senna volt, a legmélyebb tisztelet övezte a világbajnokot a brazil legenda irányába. Nem ő volt azonban az egyetlen, aki óriási hatással volt Hamilton személyiségére.

„Gyermekként sok sportolót néztem, néhányat csak azért, mert édesapám is nézte. Muhammad Ali például ilyen. Fekete családként nem mindig volt könnyű a helyzetünk. A Formula-1-ben nem volt egyetlen fekete család sem, akit a TV-ben láthattunk volna” – kezdte visszaemlékezését Lewis Hamilton.

„Szinte mintha kapcsolatban álltam volna Ayrtonnal, jó volt nézni, hogy hasonlóan nehéz környezetből felemelkedik. Csak néztem és tanultam, hogyan néz szembe a nehézségekkel és a kihívásokkal és hogyan halad egyre feljebb. Lennox Lewis, Frank Bruno, őket is nagyon sokat néztem, mint sztárok a sportban. Utána érkeztek a Williams nővérek és láttam, ahogy Tiger Woods is felemelkedik a semmiből. Alighanem ők voltak rám a legnagyobb hatással” – dicsérte példaképeit a háromszoros világbajnok brit pilóta.

Lewis Hamilton úgy nőtt fel, hogy látta a Williams nővérek sikereit


„Láttam, mit művel Tiger és úgy gondoltam, hogy egy napon szeretném, ha az én világom is így alakulna. A versenyszellemben a Williams testvérek tették rám a legmélyebb benyomást, ahogy elérték az áttörést, akkor reméltem, hogy én is át tudom majd törni a korlátaimat. Például azért golfoztam, mert Tiger is ezt csinálta” – tette hozzá Hamilton.

Hamilton már letette névjegyét a Formula-1-ben, a jelenlegi korszak egyik legnagyszerűbb pilótája vált belőle, már három világbajnoki címet nyert és 56 nagydíjgyőzelem van a neve mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: