DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

A McLaren nyerte a feltámasztott kanadai tutajversenyt

Újabb látványos esemény jelezte a Formula-1 tulajdonosának ténykedését: Montrealban hosszú szünet után ismét megtartották a csapatok tutajépítő és evezősversenyét, melyen csak néhány istálló nem kívánt részt venni.

Az F1-tulajdonos Liberty Media és a Red Bull szándékának köszönhetően a Kanadai Nagydíjon újraélesztettek egy korábbi tradíciót: a csapatok montreali evezősversenyét, melyet a 90-es évek végégig tartottak meg rendszeresen a versenyhétvége részeként. A hatalmas médiafigyelemmel övezett szombat esti eseményen az istállók személyzetéből összeálló különítmények mellett az FIA (Ross Brawn vezetésével), a Liberty (Sean Bratches kereskedelmi ügyvezető vezetésével) és a rajongók is indítottak egy-egy csapatot. A megmérettetést Charlie Whiting versenyigazgató felügyelte.



A Ferrari, Mercedes és Force India kivételével minden alakulat részt vett a versenyen, ahol a csapatok első körben építőelemeket kaptak: ebből kellett összeállítaniuk saját tutajukat egy óra alatt. Ezután az aszfaltcsík szomszédságában álló olimpiai evezőspályát kellett teljesíteniük oda-vissza.

A versenyt a McLaren csapata nyerte magabiztosan, akik egy számottevő fegyverténnyel is rendelkeztek: Tom Stallarddal, Stoffel Vandoorne teljesítménymérnökével, aki a pekingi olimpián evezősnyolcas ezüstérmet nyert Nagy-Britannia színeiben. A Toro Rosso és Sauber szerezte a második-harmadik helyet.

 

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója viccelődve meg is jegyezte – reagálva Fernando Alonso épp a hétvége előtt elhangzott nyilatkozatára, hogy akkor folytatja velük 2018-ban, ha a csapat szeptemberig versenyt nyer: „Győztünk. Fernandónak maradnia kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: